search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:04
MENU CLOSE

Επίτροπος Χαν για Σκοπιανό: Αισιοδοξώ ότι θα έχουμε λύση σε δύο εβδομάδες

24.04.2018 12:32
Επίτροπος Χαν για Σκοπιανό: Αισιοδοξώ ότι θα έχουμε λύση σε δύο εβδομάδες - Media

 

Ιδιαίτερα αισιόδοξος για την επίλυση της ονομασίας της ΠΓΔΜ,  εμφανίστηκε ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου ο Επίτροπος για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής, Γιοχάνες Χαν, κάνοντας λόγο για συμφωνία εντός 15 ημερών.

Μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων ανέφερε: «Για το ονοματολογικό. Είμαι αισιόδοξος ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχουμε μια λύση. Τουλάχιστον μια λύση που θα στρώσει τον δρόμο, θα ανοίξει τον δρόμο για την έναρξη διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ. Όλοι νομίζω συμφωνούν ότι κάτι τέτοιο θα ήταν χρήσιμο για την χώρα, για την κοινωνία και για όλη την περιοχή των δυτικών Βαλκανίων».

Αναφερόμενος στην ΠΓΔΜ σημείωσε ότι «έχει ξεπεράσει μια βαθιά πολιτική κρίση και σημειώνει πρόοδο στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και τις σχέσεις καλής γειτονίας, αλλά φυσικά δεν υπάρχει χρόνος για αυταρέσκεια. Δεν υπάρχουν παρακαμπτήριες οδοί στο δρόμο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Για την Αλβανία και την ΠΓΔΜ είπε ότι διασφάλισαν την σύσταση της Επιτροπής υπέρ της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων, ενώ για την Τουρκία τόνισε ότι «συνεχίζει να απομακρύνεται σημαντικά από την ΕΕ».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:03