search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:00
MENU CLOSE

Άσχημα νέα για τον συγκεκριμένο πλανήτη: Πιθανότατα μυρίζει σαν… χαλασμένο αυγό

24.04.2018 16:01
Άσχημα νέα για τον συγκεκριμένο πλανήτη: Πιθανότατα μυρίζει σαν... χαλασμένο αυγό - Media

 

Μπορεί να είναι ο τρίτος μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού συστήματος και να θεωρείται ως πλανήτης-γίγαντας (έχει περίπου 14,5 φορές τη μάζα της γης), ωστόσο μια νέα αποκάλυψη μάλλον του δίνει τον τίτλο του πιο… δύσοσμου πλανήτη.

Συγκεκριμένα, μια ομάδα επιστημόνων που βρίσκεται στο τηλεσκόπιο Gemini North στη Χαβάη, χρησιμοποιώντας ειδικά φασματόμετρα, ανίχευσε στα ανώτερα νέφη της ατμόσφαιρας του Ουρανού υδρόθειο, το χημικό συστατικό που δίνει στα χαλασμένα αυγά την άκρως άσχημη μυρωδιά τους.

Πάντως, παρά τα δύσοσμα νέα για τον Ουρανό (που μαζί με τον Ποσειδώνα είναι οι παγωμένοι γίγαντες του ηλιακού συστήματος, σε αντιπαραβολή με τους αέριους γίγαντες Δία και Κρόνο), οι επιστήμονες φαίνονται ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την ανακάλυψη του υδροθείου στην ατμόσφαιρά του.

Κι αυτό, διότι τα ίχνη του χημικού αυτού, όπως και άλλων συστατικών της ατμόσφαιρας των πλανητών τους δίνουν πολύτιμα στοιχεία σχετικά με τον σχηματισμό και την εξέλιξή τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:59