19/04/2019 22:19:49

Κι άλλο σημαντικό βήμα για το γήπεδο της ΑΕΚ: Εγκρίθηκε η ΜΠΕ της υπογειοποίησης

   Κι άλλο σημαντικό βήμα για το γήπεδο της ΑΕΚ: Εγκρίθηκε η ΜΠΕ της υπογειοποίησης - Media

 

Στην τελική του ευθεία μπαίνει ένα ακόμα μείζον θέμα για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Ενώ οι εργασίες για την «Αγια-Σοφιά» συνεχίζονται στο φουλ, εγκρίθηκε και η ΜΠΕ για την υπογειοποίηση.

Κατ’ ευχήν σε όλα τα επίπεδα πάνε τα πράγματα για την ΑΕΚ.

Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι και τον ενθουσιασμό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, την Τρίτη σημειώθηκε μια σημαντικότατη εξέλιξη και στο θέμα του γηπέδου.

Ενώ λοιπόν οι εργασίες για την «Αγια-Σοφιά» προχωρούν με φουλ ρυθμούς, μπαίνει πλέον στην τελική του ευθεία και το θέμα της υπογειοποίησης στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Κι αυτό διότι, όπως ανακοίνωσε και επίσημα η ΑΕΚ, εγκρίθηκε πλέον από την Περιφέρεια Αττικής η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει

«Η Δικέφαλος Κατασκευαστική ΑΕ και η ερασιτεχνική ΑΕΚ ανακοινώνουν ότι δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια και εγκρίθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τη λειτουργία του έργου “Ταπείνωση και κάλυψη τμήματος οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου στη Νέα Φιλαδέλφεια”.

Όπως είναι γνωστό αλλά και όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής… “το έργο αφορά στην τοπική ταπείνωση και μερική κάλυψη (σε μήκος 275 μ.) των οδών Φωκών και Πατριάρχου Κωνσταντίνου στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας. Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο αναβάθμισης του αστικού περιβάλλοντος της περιοχής και την πρόβλεψη της μελλοντικής εξυπηρέτησης των εγκαταστάσεων του γηπέδου της ΑΕΚ”.

Προχωράει έτσι η υλοποίηση ενός έργου πνοής, που είχε εξαγγελθεί εδώ και πολλά χρόνια για τους δημότες της Νέας Φιλαδέλφειας, αφού, εκτός από την εξυπηρέτηση της λειτουργίας του νέου γηπέδου της ομάδας μας, θα ανακουφίσει την κυκλοφοριακή λειτουργία της πόλης, ενώ θα ελευθερώσει χώρους έκτασης περίπου δέκα στρεμμάτων σε ένα από τα πλέον επιβαρυμένα σημεία της περιοχής.

Πρόκειται για δημόσιο έργο που θα γίνει με κονδύλια της Περιφέρειας Αττικής και με βάση μελέτες εφαρμογής που έχουν εξ ολοκλήρου χρηματοδοτήσει η Δικέφαλος ΑΕ και η ερασιτεχνική ΑΕΚ με σκοπό την κατά το δυνατόν πιο έγκαιρη διαδικασία υλοποίησής του».

Πηγή: Sport-fm

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.