search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:37
MENU CLOSE

Κλείνει το κέντρο της Αθήνας από πορείες για ΔΕΗ, συντάξεις και νοσοκομεία

25.04.2018 06:36
Κλείνει το κέντρο της Αθήνας από πορείες για ΔΕΗ, συντάξεις και νοσοκομεία - Media

 

Απροσπέλαστο αναμένεται να είναι σήμερα το κέντρο της Αθήνας λόγω των τριών προγραμματισμένων συγκεντρώσεων και πορειών διαμαρτυρίας για τη ΔΕΗ, τις συντάξεις και τα νοσοκομεία.

Ειδικότερα, στις 10:00 θα συναντηθούν στην πλατεία Κοτζιά οι συνταξιούχοι, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την περικοπή της προσωπικής διαφοράς που σκοπεύει να εφαρμόσει η κυβέρνηση το 2019, η οποία αντιστοιχεί σε αφαίμαξη 2-3 συντάξεων ετησίως , την κατάργηση του ΕΚΑΣ και τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.600€.

Προσυγκέντρωση των μελών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ έχει προγραμματιστεί για τις 10:30 έξω από τα γραφεία της ομοσπονδίας στην οδό Χαλκοκονδύλη. Τα μέλη της ομοσπονδίας αντιδρούν στο νομοσχέδιο για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Την ίδια ώρα (στις 10:30), η ΠΟΕΔΗΝ προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της 1ης ΥΠΕ στην οδό Ζαχάρωφ στους Αμπελοκήπους, με τους εργαζομένους στα δημόσια νοσοκομεία να εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ. Παράλληλα, κύριο αίτημα τους είναι η επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων στον κλάδο της υγείας. 

Υπενθυμίζεται ότι για τη διευκόλυνση των εργαζομένων, η ΠΟΕΔΗΝ έχει κηρύξει σήμερα τρίωρη στάση εργασίας (από τις 10 έως τις 3), ενώ για την υπόλοιπη Ελλάδα έχει κηρυχθεί 24ωρη απεργία.

Τέλος, εργαζόμενοι της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού αναμένεται να συγκεντρωθούν στις 12:30 στην πλατεία Συντάγματος, ενόσω θα κορυφώνεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Για τη διευκόλυνση των εργαζομένων η ΠΟΕΔΗΝ έχει κυρήξει στάση εργασίας από τις 10 έως τις 3 μετά το μεσημέρι ενώ για την υπόλοιπη Ελλάδα έχει κηρυχθεί 24ωρη απεργία.

*Φωτογραφία αρχείου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:36