05/04/2020 16:16:01

Πορείες στο κέντρο της Αθήνας από συνταξιούχους, ΠΟΕΔΗΝ και εργαζομένους της ΔΕΗ (Photos/Video)

Πορείες στο κέντρο της Αθήνας από συνταξιούχους, ΠΟΕΔΗΝ και εργαζομένους της ΔΕΗ (Photos/Video) - Media

 

Πορεία εργαζόμενων που αντιδρούν στο σχέδιο νόμου «Διαρθρωτικά μέτρα για την πρόσβαση στο λιγνίτη και το περαιτέρω άνοιγμα της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού» πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας.

Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, όπου θα τεθεί το μεσημέρι προς ψήφιση το νομοσχέδιο. Εκεί έριξαν συμβολικά λιγνίτη μπροστά αό το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Η προσυγκέντρωση στα γραφεία της εταιρείας στην οδό Χαλκοκονδύλη ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί και στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν την πορεία τους προς το Σύνταγμα. Στο ύψος της οδού Σταδίου ενώθηκαν με μπλοκ των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και πραγματοποιήθηκε κοινή πορεία.

Η Ένωση τεχνικών ΔΕΗ σε ανακοίνωση της, μεταξύ άλλων κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «ξεπουλάει χωρίς αιδώ τις λιγνιτικές μονάδες και τα Ορυχεία σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα και καταδικάζει σε μαρασμό την πιο παραγωγική Επιχείρηση της πατρίδας».

ΠΟΕΔΗΝ

Την ίδια ώρα, η ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποίησε διαδήλωση με κρεμάλες, οι οποίες, όπως υποστήριξαν, συμβολίζουν τη δεινή θέση στην οποία έχουν βρεθεί οι εργαζόμενοι στην Υγεία αλλά και οι ασθενείς.

Στο στόχαστρο των διαδηλωτών βρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος εμφανίζεται σε όλα τα πανό, αλλά και η Ολγα Γεροβασίλη.

Πορεία συνταξιουχικών οργανώσεων

Οι συνταξιούχοι συγκεντρωθήκαν στις 10 το πρωί στην πλατεία Κοτζιά και στη συνέχεια συγκρότησαν πορεία, η οποία μέσω της Σταδίου κατευθύνθηκε προς το υπουργείο Οικονομικών.

Αφού φώναξαν συνθήματα ακολούθως συνέχισαν την πορεία τους προς το υπουργείο Εργασίας.

Οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται για την περικοπή της προσωπικής διαφοράς το 2019, την κατάργηση του ΕΚΑΣ και τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.600 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.