search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:37
MENU CLOSE

Ο Κώστας Ζάπας σκηνοθετεί Κολτές στο θέατρο Cartel

25.04.2018 13:26
Ο Κώστας Ζάπας σκηνοθετεί Κολτές στο θέατρο Cartel - Media
 
Το αριστουργηματικό θεατρικό έργο «Στην μοναξιά των κάμπων με βαμβάκι» του Γάλλου συγγραφέα  Μπερνάρ-Μαρί Κολτές σε μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη θα σκηνοθετήσει ο Κώστας Ζάπας στο θέατρο Cartel στον Βοτανικό, με προγραμματισμένη πρεμιέρα στις 15 Οκτώβρη 2018.
Πρόκειται για ένα από τα πιο πολυανεβασμένα διεθνώς θεατρικά έργα του Κολτές, ο οποίος ανανέωσε όσο κανείς το Γαλλικό θέατρο και αναφέρεται στην ανθρώπινη συναλλαγή στον σύγχρονο κόσμο.
Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Κώστας Ζάπας, «ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες δημιουργούς» Cineuropa, γνωστός από την συνεργασία του με τον Lars von Trier και την περιβόητη  Zentropa. 
Η μετάφραση είναι του συγγραφέα και μεταφραστή Δημήτρη Δημητριάδη.
Ερμηνεύουν ο Δημήτρης Γεωργαλάς, πρωταγωνιστής του Πατρίς Λεκόντ  στην ταινία «Το κορίτσι στην γέφυρα» με τους  Βανέσα Παραντί και Ντάνιελ Οτέιγ και ο νεαρός ηθοποιός Θάνος Κώτσης.
Η παράσταση είναι μια συμπαραγωγή του κινηματογραφικού παραγωγού Γρηγόρη Αθανασίου της Minus Pictures Films και του Τεχνοχώρου Cartel.
Τα σκηνικά και τα κοστούμια τα έχει αναλάβει η Μαρία Καραθάνου, πρόσφατα βραβευμένη για την δουλειά της στο κινηματογραφικό φεστιβάλ AIFF. 
Τον φωτισμό της παράστασης θα σχεδιάσει ο διευθυντής φωτογραφίας Μιχάλης Μπούρης. 
Το sound design θα επιμεληθεί ο Ηλίας Φλάμμος.
Χορηγός των εντύπων της παράστασης οι Εκδόσεις Άγρα, από τις οποίες κυκλοφορεί και το ομώνυμο θεατρικό έργο του Κολτές.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:37