search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 07:44
MENU CLOSE

Νέα, δυναμική και… Μερκελική: Αυτή είναι η πανίσχυρη σύμβουλος Ψηφιακής Πολιτικής της Γερμανίδας καγκελαρίου

25.04.2018 14:22
Νέα, δυναμική και... Μερκελική: Αυτή είναι η πανίσχυρη σύμβουλος Ψηφιακής Πολιτικής της Γερμανίδας καγκελαρίου - Media
 
Γεννημένη το 1970, μια από τις στενότερες συνεργάτιδες της Γερμανίδας καγκελαρίου και ένα από τα ανερχόμενα αστέρια της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), αναλαμβάνει επικεφαλής νέας διεύθυνσης στην καγκελαρία και… εκνευρίζει το αδελφό κόμμα της Βαυαρίας, τη Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU).
 
Ο λόγος για την 47χρονη Εύα Κρίστιανσεν, σύμβουλο επικοινωνίας της καγκελαρίου, η οποία από σήμερα αναλαμβάνει επικεφαλής της νεοσυσταθείσας διεύθυνσης 6 στην καγκελαρία για τον Πολιτικό Σχεδιασμό, την Καινοτομία και την Ψηφιακή Πολιτική. Δημιουργείται έτσι μια νέα ομάδα για την ψηφιακή πολιτική, η οποία θα στελεχωθεί τις επόμενες εβδομάδες με πολλά τμήματα και η οποία θεωρείται ότι θα αποτελέσει την «αιχμή του δόρατος» της επικοινωνιακής -κι όχι μόνο…- πολιτικής της Άνγκελα Μέρκελ.
 
Η Κρίστιανσεν εργαζόταν για τη Mέρκελ από τότε που η τελευταία ηγούνταν της αντιπολίτευσης. Η 47χρονη, θεωρείται ότι έχει εξαιρετικά μεγάλη ικανότητα επιβολής. Ένα παράδειγμα είναι η επιβολή του φορμάτ για τη διεξαγωγή της προεκλογικής τηλεμαχίας μεταξύ των υποψηφίων για την καγκελαρία. Η εξέλιξη αυτή ενοχλεί ιδιαίτερα το CSU και τον αρχηγό του και υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζεεχόφερ, ο οποίος βλέπει να υποβαθμίζεται ο ρόλος της υπουργού αρμόδιας για την ψηφιοποίηση, Ντόροτε Μπερ, η οποία προέρχεται από το βαυαρικό κόμμα.
 
Εκτός από την Κρίστιανσεν, προάγεται και μια άλλη κυρία σε θέση επικεφαλής άλλης διεύθυνσης της καγκελαρίας. Πρόκειται για την Μπαμπέτ Κίμπελε, η πρώην επικεφαλής του γραφείου του πρώην υπουργού Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ αναλαμβάνει την κεντρική διεύθυνση. Και αυτή η εξέλιξη δεν πρέπει να ήταν ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη στο CSU.
 
Άλλωστε, ο ντε Μεζιέρ δεν παραχώρησε ευχαρίστως το πόστο του Υπ. Εσωτερικών στον Ζεεχόφερ . Και τώρα η πιο στενή του συνεργάτις θα επιβλέπει το έργο του Seehofer στην καγκελαρία. Τελικά, η προσφυγική πολιτική επιστρέφει επισήμως στο υπ. Εσωτερικών. Κατά τα άλλα, το γραφείο συντονισμού που είχε δημιουργηθεί την περίοδο της κρίσης θα διαλυθεί. Αλλά, ο διευθυντής του, Γιαν Χέκερ, προήχθη επίσης σε επικεφαλής διεύθυνσης.
 
Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φωτο: Getty Images
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 07:43