search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:38
MENU CLOSE

Με τη «βούλα» του ΣτΕ: Εκτός κρίσεις προϊσταμένων στο Δημόσιο όσοι δεν έχουν αξιολογηθεί

25.04.2018 16:16
Συμβούλιο της Επικρατείας: Πρώτο κρούσμα σε δικαστή - Media
 
Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε το αίτημα υπαλλήλου του ΤΕΙ Ηπείρου, ο οποίος ζήτησε να κριθεί ως αντισυνταγματική τροπολογία, που υπέγραψε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, με την οποία αποκλείονται από τις κρίσεις προϊσταμένων όσοι δεν συμμετέχουν στην αξιολόγηση στο Δημόσιο.
 
Λαμβάνοντας υπόψη την τροπολογία αυτή, το ΤΕΙ Ηπείρου είχε απορρίψει την υποψηφιότητα του συγκεκριμένου υπαλλήλου για θέση διευθυντή. Ο τελευταίος προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων, για να ακυρωθεί το πρακτικό του ΤΕΙ. Το δικαστήριο έδωσε προσωρινή διαταγή στο ΤΕΙ να κάνει δεκτή την αίτηση του υπαλλήλου μέχρι να κριθεί η κύρια αίτηση την οποία έχει υποβάλει η ΑΔΕΔΥ κατά της αξιολόγησης.
 
Η προσωρινή αυτή διαταγή εστάλη από την ΑΔΕΔΥ στις κατά τόπους ομοσπονδίες για μαζικές προσφυγές των μελών τους με ανάλογες περιπτώσεις. Στην προσφυγή του στο ΣτΕ, ο υπάλληλος ισχυρίστηκε ότι συμμετείχε σε «κηρυχθείσα από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (λευκή) απεργία» και ζήτησε από το ανώτατο δικαστήριο – ενόψει της δίκης στο Διοικητικό Εφετείο- να αναχθεί σε πρότυπο δίκη, ζητώντας να κριθεί ως αντισυνταγματική η τροπολογία.
 
Να σημειωθεί ότι με την πρότυπο δίκη εισάγονται προς συζήτηση στην Ολομέλεια του ΣτΕ ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος, που αφορούν ευρύτερο αριθμό προσώπων, ενώ προδικάζεται η έκβαση όλων των δικών, στις οποίες εξετάζεται το ίδιο θέμα. Ωστόσο, το ΣτΕ με την υπ.αριθμ. 6/2018 πράξη του έκρινε ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για πρότυπη δίκη και απέρριψε το αίτημα για συζήτηση στην Ολομέλεια.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:38