18/01/2019 04:44:27

Γιούνκερ από τη Βουλή: Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί πρέπει να απελευθερωθούν

Γιούνκερ από τη Βουλή: Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί πρέπει να απελευθερωθούν - Media

 

«Πρέπει οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Τουρκία να απελευθερωθούν» τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Συμπλήρωσε ακόμη ότι δεν είναι δυνατό να λέγεται ότι αποτελούν «απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας».

Απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό χαιρέτισε, όπως είπε, το κουράγιο και τη θέληση του. «Με χαρά απευθύνομαι σε έναν λαό που τόσο πολύ αγαπώ. Η Ελλάδα σηκώνει κεφάλι και γυρίζει σελίδα. Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει, κρίσιμο για την Ελλάδα και για την Ευρώπη» σημείωσε.  

Στην έναρξη της ομιλίας του ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ υπογράμμισε πως η Ελλάδα είναι το λίκνο της Δημοκρατίας. Όπως είπε εδώ γεννήθηκε η δημοκρατία, ενσωματώθηκε και βιώνεται μέχρι σήμερα. Η Ελλάδα δεν είναι μόνο οι φιλόσοφοι, είναι ο Μίκης Θεοδωράκης, η Μελίνα Μερκούρη, είναι όλες οι γυναίκες και οι άντρες που είπαν «Όχι» στο καθεστώς των Συνταγματαρχών.

«Πλέον, η Ελλάδα σηκώνει κεφάλι και γυρίζει σελίδα. Ανοίγει, πλέον, νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Ελλάδας. Κρίσιμο σημείο για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα είναι οικοδόμημα ατελές. Αλλά και η Ελλάδα χωρίς την Ευρώπη θα ήταν μία οποιαδήποτε χώρα, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι μία οποιαδήποτε χώρα» επισήμανε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.