search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:30
MENU CLOSE

Απίστευτη δήλωση Τασούλα: Έχουμε μπλέξει άσχημα με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με… δημοκρατικό τρόπο

26.04.2018 13:28
Τασούλας: «Δεν θα αναλάβει υπηρεσία στη Βουλή η Ζαρούλια» - Δήλωση του προέδρου της Βουλής μετά την κατακραυγή - Media

 

Την οργισμένη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε δήλωση του βουλευτή και πρώην υπουργού της ΝΔ Κώστα Τασούλα, ο οποίος με εξαιρετικά παρεξηγήσιμο τρόπο θέλησε να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον Real FM και αναφερόμενος στο θέμα με τις γαλλικές φρεγάτες, ο κ. Τασούλας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «είναι ασύλληπτο για θέματα εθνικής άμυνας να δημιουργούν τέτοιες προσδοκίες και εν συνεχεία μόνοι τους να τις γκρεμίζουν με τον πιο πανηγυρικό τρόπο».

Προσέθεσε δε την επίμαχη φράση: «Έχουμε μπλέξει πολύ άσχημα, έχουμε μπλέξει βέβαια με δημοκρατικό τρόπο, γιατί εξελέγησαν με τη δημοκρατική έκφραση του ελληνικού λαού, αλλά ο δημοκρατικός τρόπος εκλογής, δυστυχώς, δεν εξασφαλίζει και τον αποτελεσματικό τρόπο διακυβέρνησης και εδώ είναι το πρόβλημά μας. Έχουμε μπλέξει πάρα πολύ άσχημα».

Μάλιστα, προχωρώντας σε… νουθεσίες προς το εκλογικό σώμα, ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι πρέπει «να καταλάβει ο ελληνικός λαός ότι είναι στο χέρι του να έχει υπουργό έναν Καμμένο ή έναν του επιπέδου Αβέρωφ . Αυτό θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Είναι στο χέρι του τι επίπεδο ηγεσίας θέλει. Ο λαός είναι κυρίαρχος , δεν υπάρχει παρηγοριά ή αιτιολογία του και πού να βρεις σήμερα σημαντικούς. Υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι που αν θέλει ο λαός και τους στηρίζει και τους αναδεικνύει. Είναι στο χέρι του λαού αν θα έχουμε Τσίπρα-Καμμένο-Κουβέλη ή κάτι καλύτερο. Είχαμε κάτι καλύτερο, προφανώς η χώρα στην πορεία χρεοκόπησε, αλλά δεν είναι αφορμή ο θυμός της χρεοκοπίας να εκδικούμαστε τη χώρα, ψηφίζοντας τον Τσίπρα και τον Καμμένο διαρκώς».

ΣΥΡΙΖΑ: Θλιβερές και άκρως επικίνδυνες διατυπώσεις

Όπως είναι φυσικό, η επίμαχη δήλωση του κ. Τασούλα, προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με ανακοίνωσή του σημείωσε ότι «η συνέντευξη του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Τασούλα στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το δημοκρατικό πολίτευμα και τους βασικούς πυλώνες του, δηλαδή την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας και τον θεσμό των εκλογών.

Ο κ. Τασούλας έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει τον ελληνικό λαό για το αποτέλεσμα των εκλογών και να υπονοήσει ευθέως ότι η βούλησή του είναι σεβαστή μόνο όταν επιλέγει το κόμμα του, αφού είπε πως “…έχουμε μπλέξει πολύ άσχημα, έχουμε μπλέξει βέβαια με δημοκρατικό τρόπο, γιατί εξελέγησαν με τη δημοκρατική έκφραση του ελληνικού λαού, αλλά ο δημοκρατικός τρόπος εκλογής, δυστυχώς, δεν εξασφαλίζει και τον αποτελεσματικό τρόπο διακυβέρνησης και εδώ είναι το πρόβλημά μας”!».
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «οι παραπάνω διατυπώσεις δεν είναι απλώς θλιβερές αλλά άκρως επικίνδυνες, ιδίως αν συνεκτιμηθεί ότι ο κ. Τασούλας είναι βουλευτής και έχει διατελέσει και υπουργός. Ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, οφείλει να αποδοκιμάσει άμεσα τις δηλώσεις αυτές, οι οποίες αποτελούν βαρύτατη προσβολή προς τον ελληνικό λαό και το πολίτευμα της χώρας».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:30