search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:41
MENU CLOSE

Βουλή για Novartis: «Αυλαία» για την Προκαταρτική – Το πόρισμα στην Ολομέλεια

26.04.2018 17:23
Βουλή για Novartis: «Αυλαία» για την Προκαταρτική - Το πόρισμα στην Ολομέλεια - Media

 

Ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη με τη 10η συνεδρίαση, οι εργασίες της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για την υπόθεση NOVARTIS, μετά την εντολή που είχε λάβει από την Ολομέλεια της Βουλής.

Κατά τη συνεδρίαση, από την οποία και πάλι απουσίαζαν οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, έγινε ψηφοφορία και η απόφαση που στοιχειοθετεί την πρόταση για την αναρμοδιότητα της Βουλής να ασκήσει δίωξη για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, θα διαβιβαστεί, ίσως και την Παρασκευή, στον πρόεδρο της Βουλής, μαζί με όλο τον φάκελο (πρακτικά, εισερχόμενα και εξερχόμενα έγγραφα και τις πορισματικές θέσεις της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας).

Κείμενα πορισματικών θέσεων έχουν κατατεθεί από όλα τα κόμματα πλην της Ένωσης Κεντρώων.

Το πόρισμα θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί σε συνεδρίαση της Ολομέλειας, που θα οριστεί από τον πρόεδρο της Βουλής στο προβλεπόμενο, από τον Κανονισμό, διάστημα.

Το χρονοδιάγραμμα για τη συζήτηση του πορίσματος περιγράφεται στον Κανονισμό της Βουλής (άρθρο 157) που ορίζει ότι μέσα σε πέντε ημέρες από τη διανομή του πορίσματος της Επιτροπής στους βουλευτές καταρτίζεται ειδική ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας της Βουλής. Προβλέπεται ακόμη ότι η συζήτηση, αρχίζει το αργότερο σε δεκαπέντε ημέρες από την κοινοποίηση της ειδικής ημερήσιας διάταξης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:39