search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:16
MENU CLOSE

Βέττας για νομοσχέδιο για αναδοχή: Μεγάλο διακύβευμα η προστασία της ποιότητας της ζωής του παιδιού (Video)

26.04.2018 18:23
ΙΟΒΕ: Δεν είναι δυνατή η καθολική μείωση των φορολογικών συντελεστών - Στο 1,8% η ανάπτυξη - Media

 

Για το νέο νομοσχέδιο που αφορά την αναδοχή παιδιών από ομόφυλες οικογένειες, μίλησε ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βέττας, σε συνέντευξή του στο Kontra Channel και τον Αιμίλιο Λιάτσο.

«Σημαντικός στόχος της χώρας αυτή τη στιγμή είναι η αποϊδρυματοποίηση», τόνισε ο Δ. Βέττας, υποστηρίζοντας ότι το νομοσχέδιο θα βοηθήσει να πραγματοποιηθεί αυτός ο στόχος. «Αυτά τα ιδρύματα που μετεμφυλιακά δημιουργήθηκαν στην χώρα, δεν μπορούν πια να εξυπηρετήσουν καμιά παιδική ψυχή», πρόσθεσε.

Ωστόσο, ανέφερε ότι υπάρχει κι ένας προβληματισμός. «Το μεγάλο διακύβευμα δεν είναι το δικαίωμα μιας ομόφυλης ή ετερόφυλης οικογένειας να αποκτήσει ένα παιδί, αλλά κυρίως η προστασία της ποιότητας της ζωής του παιδιού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η χώρα προχωράει, το νέο κοινωνικό σύμφωνο πρέπει να προστατευτεί, οι νέες οικογένειες που θα δημιουργηθούν πρέπει να προστατευτούν», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι πιστεύει «στις ανάδοχες οικογένειες είτε είναι ετερόφυλες είτε ομόφυλες, πιστεύω ότι η αγάπη προέρχεται απ’ όλους τους ανθρώπους ανεξάρτητα από τα ο φύλο τους, τη σεξουαλική τους προτίμηση. Ψηφίσαμε έναν νόμο για το σύμφωνο συμβίωσης, ψηφίσαμε επίσης για την ταυτότητα φύλου, εγώ τα ψήφισα και τα δύο πράγματα».

«Χώρες οι οποίες ψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης, άφησαν να τρέξει ο χρόνος, έτσι ώστε κερδίθηκαν δύο πράγματα: Το ένα πράγμα ήταν να προετοιμαστεί η πολιτεία, όχι η κοινωνία. Κέρδισε τον χρόνο να δημιουργήσει μηχανισμούς προστασίας της ποιότητας της ζωής του παιδιού. Επίσης, παράπλευρη ωφέλεια ήταν η εξής: Η ίδια η κοινωνία, τα νέα ζευγάρια, τα ομόφυλα ζευγάρια να ζουν δίπλα, να έχουν ίδια κοινωνική συμπεριφορά, να συναναστρέφονται, να αποδέχονται και να καταλάβουν ότι με την ίδια αγάπη, την ίδια στοργή, την ίδια προσοχή να αγκαλιάσουν ένα παιδί», επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ένα παιδί ομόφυλης οικογένειας, πιστεύω, θα το προστατεύσει ένα παιδί ετερόφυλης οικογένειας. Αυτός ο νόμος δεν είναι απλά νόμος. Είναι νόμος θεσμός, αγκαλιάζει την οικογένεια, δίνει ζωή, δίνει μέλλον», κατέληξε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:16