search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:07
MENU CLOSE

Συκωτάκια πουλιών με πιλάφι

27.04.2018 08:02
sokotakia-poulion.jpg

 

Είναι σχετικά εύκολο και οικονομικό φαγητό. Μπαίνει μέσα σε φόρμα του κέικ και αναποδογυρίζεται σε πιατέλα.

Υλικά

  • 1/2 κιλό συκωτάκια
  • 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ή 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 φλυτζάνια ρύζι
  • Δυόσμο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Πλένουμε τα συκωτάκια και τα ρίχνουμε σε νερό που κοχλάζει μέχρι να πάρουν 2-3 βράσεις. Τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα συκωτάκια στο βούτυρο. Τα σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες και τον πελτέ ή το κέτσαπ. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι με 5 φλυτζάνια νερό. 5 λεπτά πριν το τέλος ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τη σάλτσα με τα συκωτάκια. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για άλλα 4-5 λεπτά. Αν χρειαστεί σ’ αυτή τη φάση προσθέτουμε λίγο νερό.

Σερβίρουμε με δυόσμο ή μαϊντανό.

Πηγή: tastyday

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:07