18/01/2019 02:28:02

Τζανακόπουλος καλύπτει Τσακαλώτο: Καμία διαφορετική οπτική - Άστοχες οι αναλύσεις που έγιναν

Τζανακόπουλος για Παπαντωνίου: Αποδεικνύεται η διαφθορά και η διαπλοκή του παλιού συστήματος - Media

 

Πλήρη κάλυψη στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μετά την επίθεση που δέχτηκε από δημοσιογράφους της κρατικής τηλεόρασης.

Όπως διευκρίνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο»: «Δεν υπάρχει καμία διαφορετική οπτική στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Αναλύσεις που έγιναν είναι μάλλον άστοχες».

Και πρόσθεσε: «Ο κ. Τσακαλώτος στους FT δεν μίλησε για μη καθαρή έξοδο. Eίναι άστοχα και αναντίστοιχα με δηλωσεις του (σ.σ. όσα ειπώθηκαν). Είπε ότι μετα το πρόγραμμα -αυτό που έχουμε πει αρκετές φορές -θα υπάρχει μια εποπτεία απο τη μεριά των θεσμών.Όπως και στις υπόλοιπες χώρες (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Κύπρος) υπάρχουν αποστολές των θεσμών που καταθέτουν ενα  report καθε 6 μήνες που περιγράφει την πορεία». Στο σημείο αυτο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε: «αν θα υπάρξει μια λίγο πιο ενισχυμένη εποπτεία (σσ αναφορικά με τις αποστολές των θεσμών στην Αθήνα) αυτό δεν νομίζω ότι αλλάζει την ουσία του πράγματος. Δεν υπάρχει διαδικασία αξιολόγησης. Η χώρα είναι στις αγορές».

Για επίσκεψη Γιούνκερ: «ήταν απολύτως επιτυχής και θετική. Εξέπεμψε μηνύματα σημαντικά για τη χώρα. Επιβεβαίωσε ότι τον Αύγουστο του 2018 ξεκινά μια νέα σελίδα για την Ελλάδα και την οικονομία. Ολοκληρώνεται το Πρόγραμμα και έχουμε καθαρή έξοδο. Κάποιοι δυσκολεύονται να το χωνέψουν. Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά αυτά τα πρωτοσέλιδα»

Για τις προσδοκίες από το eurogroup : «Θα γίνει μια προκαταρκτική συζήτηση. Θα συζητηθεί το στρατηγικό αναπτυξιακό σχέδιο. Και θα γίνουν διερευνητικές συζητήσεις για χρέος και μεταπρογραμματική εποπτεία. Θα τεθούν οι βασικοί άξονες της συζήτησης”

Για Γερμανικά δημοσιεύματα: «Από τη γερμανική πλευρά υπάρχει μια οπτική, μια σκέψη και τοποθετήσεις που αφορούν την έκταστη του γαλλικού μηχανισμού. Στις 15 Ιουνίου του 2017 υπήρξε μια απόφαση πολύ καθαρή. Αν ογαλλικός μηχανισμός θα έχει την Α ή Β έκταση είναι θέμα της διαπραγμάτευσης»

Για το αναπτυξιακό σχέδιο: «Το αναπτυξιακό στρατηγικό σχέδιο δείχνει βασικές κατευθυντήριες γραμμές που θέλουμε να ακολουθήσει η ελληνική οικονομία τα επόμενα χρόνια. Τι μπορεί να ψηφίσει η ελληνική Βουλή; τις πολιτικές κατευθύνσεις; Μετά τον Αύγουστο του 2018 η κυβέρνηση θα υλοποιήσει δεσμέυσεις που θα καθορίζονται από τους όρους εξόδου της χώρας από το μνημονιακό πρόγραμμα»

Για τους δύο στρατιωτικούς: «Κρατάμε προτροπή Γιούνκερ. Συνεχίζουμε να πιέζουμε. Αναμένουμε αποφάσεις τουρκικής δικαιοσύνης»

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.