16/01/2019 22:18:35

Κανείς καλός δε χάνεται... - Αυτή είναι η νέα θέση του Όλι Ρεν

Κανείς καλός δε χάνεται... - Αυτή είναι η νέα θέση του Όλι Ρεν - Media

 

Ο Φινλανδός, πρώην επίτροπος αρμόδιος για νομισματικές και οικονομικές υποθέσεις, Όλι Ρεν δεν είναι από τα πρόσωπα που είναι ιδιαίτερα αγαπητά στην Ελλάδα. Όλοι θυμούνται τη διαβόητη φράση του «Καλό κουράγιο, Έλληνες», όταν από την Αθήνα ανακοίνωνε το 2010 την είσοδο της Ελλάδας στο πρώτο μνημόνιο.

Μάλιστα, ως επίτροπος δεν θεωρήθηκε και πολύ επιτυχημένος, καθώς -μεταξύ άλλων- τσακώθηκε δημόσια με τον νομπελίστα οικονομολόγο Πολ Κρούγκμαν, ο οποίος κατηγορούσε την Ε.Ε. για υπερβολική και εν πολλοίς καταστροφική λιτότητα στις χώρες της Ευρωζώνης.

Ο Όλι Ρεν εγκατέλειψε τις Βρυξέλλες μετά το τέλος της δεύτερης θητείας της Επιτροπής Μπαρόζο και επέστρεψε στη χώρα του, όπου και επιβεβαίωσε το ρητό ότι «κανείς καλός δεν χάνεται».

Ο Ρεν -ο οποίος κάποτε είχε παραπονεθεί ότι λόγω της κρίσης στην Ελλάδα δεν προλαβαίνει να παίζει ποδόσφαιρο κάθε σαββατοκύριακο...- σήμερα είναι ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Φινλανδίας και σύμφωνα με απόφαση του Κοινοβουλίου της χώρας από τον Ιούλιο θα αναλάβει τη θέση του διοικητή της κεντρικής τράπεζας της χώρας και θα συμμετέχει και στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ.

«Έχει μια πολύ καλή συνολικά εικόνα για την οικονομική και νομισματική πολιτική, την ΕΚΤ και τη χάραξη πολιτικής διεθνώς», δήλωσε ο Πέντι Οϊνόνεν, αντιπρόεδρος του κοινοβουλευτικού εποπτικού συμβουλίου της Φινλανδίας που διεξήγαγε τη διαδικασία επιλογής.

Ο διορισμός για επταετή θητεία θα γίνει από τον πρόεδρο της χώρας, κάτι που αναμένεται τον επόμενο μήνα. Ο Ρεν θα διαδεχθεί τον Έρκι Λιίκανεν που θα ολοκληρώσει τη δεύτερη και τελευταία θητεία του τον Ιούλιο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.