search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 14:54
MENU CLOSE

Αυτό είναι το πιο τραγικό εύρημα της Πομπηίας (Photos)

27.04.2018 13:18
Αυτό είναι το πιο τραγικό εύρημα της Πομπηίας (Photos) - Media

 

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, η καταστροφή της Πομπηίας αποτελεί ένα από τα πλέον δραματικά συμβάντα των ιστορικών χρόνων, καθώς μια ολόκληρη πόλη μετατράπηκε εν μία νυκτί σε ένα γιγαντιαίο νεκροταφείο.

Συγκεκριμένα, στις 24 Αυγούστου το 79 μ.Χ. ο Βεβούζιος εξερράγει καλύπτοντας την πόλη που βρισκόταν στους πρόποδές του με τεράστιες ποσότητες λάβας και τέφρας και σκοτώνοντας την πλειοψηφία των περίπου 11.000 κατοίκων της.

Όταν η αρχαιολογική σκαπάνη αποκάλυψε την Πομπηία, οι επιστήμονες βρέθηκαν μπροστά σε ένα πραγματικά τραγικό θέαμα: η πόλη, κάτω από την ηφαιστειακή τέφρα είχε διατηρηθεί σχεδόν ανέπαφη, ενώ τα πτώματα των κατοίκων της εντοπίστηκαν στις θέσεις που τα βρήκε ο πύρινος θάνατος.

Ωστόσο, το πιο τραγικό εύρημα από την καταστροφή της Πομπηίας αποκαλύφθηκε πριν από λίγες ημέρες: πρόκειται για το σκελετό ενός παιδιού, ηλικίας περίπου επτά ετών, ο οποίος εντοπίστηκε στη διάρκεια εργασιών για τη συντήρηση των κεντρικών λουτρών της πόλης.

Ο σκελετός βρέθηκε σε εμβρυακή στάση, γεγονός που αποκαλύπτει της τελευταίες τραγικές στιγμές του παιδιού, όταν προσπαθούσε μάταια να καλυφθεί από την πύρινη καταστροφή.

Παρά τις τραγικές συνθήκες θανάτου του, ωστόσο, οι επιστήμονες δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον σκελετό του παιδιού, καθώς είναι άριστα διατηρημένος και εκτιμούν ότι θα τους επιτρέψει να ανακαλύψουν διάφορα πράγματα για την υγεία και τις συνήθειες των κατοίκων της Πομπηίας.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 14:53