search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:46
MENU CLOSE

Στην εντατική παραμένει ο 6χρονος που ήπιε κρασί – Τι λένε οι γονείς του

27.04.2018 17:29
Στην εντατική παραμένει ο 6χρονος που ήπιε κρασί - Τι λένε οι γονείς του - Media

 

Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων συνεχίζεται να νοσηλεύεται το 6χρονο αγοράκι από το χωριό Στόλους της Μεσσαράς, το οποίο μεταφέρθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο νοσοκομείο Ηρακλείου από το Κ.Υ Χάρακα. Αρχικά το παιδί μεταφέρθηκε από τους οικείους του στο Κ.Υ. της περιοχής τους, μετά από κατανάλωση ποσότητας κρασιού, σε κατάσταση ημικωματώδη και στοιχεία λήθαργου.

Ο μικρός κρίθηκε ότι επείγει να μεταφερθεί στο γενικό νοσοκομείο, όπου εκεί διασωληνώθηκε και υποστηρίζεται για 2η μέρα, μερικώς μηχανικά, δεδομένου ότι η κατάσταση του είναι κρίσιμη, αλλά σύμφωνα με τους ιατρούς της μονάδας παρουσιάζει σταθερότητα.

Οι γονείς που αρχικά είχαν συλληφθεί, αφέθηκαν ελεύθεροι και βρίσκονται στο πλευρό του παιδιού τους, αλλά τους απαγγέλθηκε η κατηγορία της παραμέλησης ανηλίκου.

Σύμφωνα με το cretalive, οι γονείς του μικρού παιδιού δηλώνουν σοκαρισμένοι και κάνουν λόγο για “κακή στιγμή”:

«Ήταν κακή στιγμή. Πού να ρίξεις τις ευθύνες. Η μητέρα του σιδέρωνε στο διπλανό δωμάτιο, εγώ έλειπα στην δουλειά, παιδί είναι και έγινε το κακό» περιέγραψε ο πατέρας του από το νοσοκομείο όπου βρίσκεται, αγωνιώντας για την κατάσταση του.

«Οι γιατροί μας είπαν ότι η κατάσταση του είναι κρίσιμη αλλά σταθερή. Αποφύγαμε την επέμβαση», πρόσθεσε.

Όπως περιέγραψε, επιστρέφοντας στο σπίτι από την δουλειά ενημερώθηκε από την σύζυγο του ότι το αγοράκι τους δεν αισθανόταν καλά και ζαλιζόταν. «Δεν πρόλαβε να με ενημερώσει και το παιδί άρχισε να κάνει εμετούς. Του έπλυνα το πρόσωπο αλλά συνέχισε να κάνει εμετούς. Το έτρεξα στο Κέντρο Υγείας και του έκαναν ορό. Το παιδί συνήλθε και μάλιστα μου είπε: «μπαμπά πότε θα φύγουμε; Πεινάω!» Μισή ώρα αργότερα όμως η κατάσταση του επιδεινώθηκε και διακομίστηκε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Μεγάλη είναι η αγωνία και της μητέρας, η οποία περιέγραψε: «πήρα το παιδί από το σχολείο και γυρίσαμε στο σπίτι. Δεν ήθελε να φάει εκείνη την ώρα. Έβλεπε παιδικά και εγώ πήγα να σιδερώσω στο διπλανό δωμάτιο. Κάποια στιγμή μου ζήτησε να του βάλω φαγητό επειδή είχε πεινάσει. Έφαγε και παρέμεινε στην κουζίνα, βλέποντας παιδικά. Εγώ συνέχισα τις δουλειές μου στο διπλανό δωμάτιο. Λίγο αργότερα ήρθε και μου είπε: μαμά δεν είμαι καλά, ζαλίζομαι».

Το αγκάλιασα και μύρισα αλκοόλ. Είχε ανοίξει το ψυγείο και είχε πιει το κρασί. Υπολογίζω δύο ποτηράκια γιατί δεν είχε μέσα πολύ. Ίσως το μπέρδεψε με νερό; Δεν ξέρω πώς έγινε. Το έβαλα να ξαπλώσει και μετά ήρθε ο πατέρας του».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:46