21/08/2019 15:56:34
28.4.2018 / ΜΗΝAΣ ΒΙΝΤΙAΔΗΣ
Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ, τεύχος 2018 στις 26-4-2018

Ένας γλάρος πετάει στο υπόγειο…

Ένας γλάρος πετάει στο υπόγειο… - Media

 

Όλα μοιάζουν σαν να υπάρχουν στην τέχνη προτού υπάρξουν στη ζωή, σαν η ίδια η ζωή μας να είναι φτιαγμένη από τη ζωή της τέχνης. Οι ήρωες γίνονται θεατές της ίδιας τους της ζωής, σαν άλλη προέκταση της πλατείας του θεάτρου.

Αγαπημένος συγγραφέας ο Τσέχωφ, αγαπημένο θέατρο το Υπόγειο του Τέχνης, αγαπημένοι ηθοποιοί, με τον Ένκε να ξαναπατάει το θεατρικό σανίδι κάνοντας ένα διάλειμμα στη σκηνοθετική του πλημμυρίδα…

Η υπόθεση. Ο Δάσκαλος θέλει τη Μάσα που κυνηγάει τον Τρέπλιεφ, ο οποίος είναι ερωτευμένος με τη Νίνα αλλά εκείνη ερωτεύεται τον Τριγκόριν, ο οποίος συζεί με την Αρκάντινα, που είναι πρώην ερωμένη του Γιατρού, με τον οποίο έχει σχέση η Πολίνα, η σύζυγος του επιστάτη. Μια λίμνη, ένα αυτοσχέδιο θέατρο, μυρωδιά από θειάφι, έρωτες, λόγια, λόγια, λόγια, πυροβολισμοί, τραγούδια, χοροί, ένας σκοτωμένος γλάρος. «Ο Γλάρος» είναι το πιο αυτοβιογραφικό έργο του Τσέχωφ που περιστρέφεται γύρω από τον έρωτα και το θέατρο. Το νόημα της δημιουργίας, η ζωή των καλλιτεχνών, το νέο και το παλιό, το αμφίρροπο του έρωτα. 

Οι συντελεστές. Η Ομάδα Χρώμα και ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Χατζής παρουσιάζουν τον «Γλάρο» του Άντον Τσέχωφ. Το εμβληματικό έργο που εγκαινίασε το Θέατρο Τέχνης της Μόσχας για πρώτη φόρα στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν», με έναν θίασο εξαιρετικών ηθοποιών. 

Σκηνοθεσία/ Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Χατζής - Μετάφραση από τα ρωσικά: Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος - Απόδοση: Κωνσταντίνος Χατζής - Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος - Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα - Σκηνική Εγκατάσταση: Γιώργος Μπούνιας - Κίνηση: Χριστιάννα Φελούκα - Βοηθός Σκηνοθέτη: Ξένια Καλατζή, Γιάννης Κουκουράκης - Παραγωγή: Ομάδα Χρώμα, Hunds Up

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου (Αρκάντινα), Κλέων Γρηγοριάδης (Ντορν), Θανάσης Δήμου (Σόριν), Τζίνα Θλιβέρη (Νίνα), Μάγδα Λαδά (Πολίνα), Νικόλας Μακρής (Μεντβεντένκο), Ηλέκτρα Νικολούζου (Μάσα), Γιώργος Παπαπαύλου (Τρέπλιεφ), Ένκε Φεζολλάρι (Σαμράγιεφ), Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος (Τριγκόριν).

Η παράσταση επιχορηγείται από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Πούσκιν. Πέμπτη, Παρασκευή 9:15 μ.μ., Σάββατο 6.30 μ.μ., Κυριακή 8 μ.μ. - Διάρκεια: 120 λεπτά.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.