search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:47
MENU CLOSE

Θεοχαρόπουλος: Σε θετική κατεύθυνση η επέκταση της αναδοχής σε όσους έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης

28.04.2018 14:41
Δήλωση Θεοχαρόπουλου: «Το μήνυμα ελήφθη» - Media

 

Την ανάγκη η χώρα να προχωρήσει σε προοδευτικές αλλαγές μακριά από διακρίσεις υπερτονίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, τονίζοντας ότι είναι σε θετική κατεύθυνση η επέκταση της αναδοχής και σε όσους έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης.

Αποσαφήνισε, επίσης, ότι δεν καθορίζει τη στάση του στην πολιτική με βάση το τι κάνουν τα άλλα κόμματα της Βουλής.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με αφορμή τη σημερινή επίσκεψή του στην Ημαθία και την ομιλία του στα εγκαίνια νέων δομών της “Πρωτοβουλίας για το Παιδί” στη Βέροια και στη Βεργίνα υπογράμμισε ότι στόχος πρέπει να είναι η προστασία των παιδιών και ότι παιδιά που είναι σε κίνδυνο και ανάγκη, πρέπει να να μπορούν να βρίσκουν ανάδοχες οικογένειες.

«Επειδή συζητάμε αυτές τις μέρες και το ζήτημα της αναδοχής επιτέλους η χώρα μας πρέπει να προχωρήσει σε προοδευτικές αλλαγές μακριά από οποιουδήποτε είδους διάκριση. Είναι σε θετική κατεύθυνση η επέκταση της αναδοχής και σε όσους έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης, είτε είναι ετερόφυλα, είτε είναι ομόφυλα ζευγάρια. Πρόκειται για αλλαγές σε θετική κατεύθυνση, γιατί στόχος μας πρέπει να είναι η προστασία των παιδιών», τόνισε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

«Το Κίνημα Αλλαγής έχει αποδείξει την προοδευτική στάση που κρατούμε σε πάρα πολλές αλλαγές μέχρι σήμερα, το σύμφωνο συμβίωσης, την ιθαγένεια και θεωρώ ότι ο χώρος μας αυτή τη στάση πρέπει να κρατήσει, πρέπει να είμαστε σταθεροί στην υπεράσπιση τέτοιων προοδευτικών αλλαγών στο πλαίσιο και της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, αυτές είναι οι βασικές σοσιαλδημοκρατικές θέσεις», επισήμανε.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημείωσε ότι δεν τον βρίσκουν σύμφωνο προσωπικά οι ετεροπροσδιορισμοί. «Δεν καθορίζω τη στάση μου στην πολιτική με βάση το τι θα κάνουν τα άλλα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, είτε είναι ΣΥΡΙΖΑ, είτε ΑΝΕΛ, είτε είναι Νέα Δημοκρατία. Εμείς είμαστε σταθεροί στις δικές μας θέσεις, δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε και καθορίζουμε εμείς την ατζέντα. Στο πλαίσιο αυτό θεωρώ ότι αυτή είναι μία από τις αλλαγές που πρέπει να προχωρήσουν επιτέλους στο πολιτικό σύστημα», δήλωσε.

Αναφερόμενος τη δημιουργία των νέων δομών της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί», της οργάνωσης που προστατεύει και φροντίζει παιδιά σε ανάγκη και σε κίνδυνο συνεχάρη όσους έχουν στηρίξει τις προσπάθειές της. «Πρόκειται για κινήσεις μακριά από το κεντρικό κράτος, οι οποίες διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στην κοινωνική συνοχή και στην κοινωνική προστασία, σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες», είπε ο ίδιος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:47