search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:01
MENU CLOSE

Κουρουμπλής: H πολιτεία αναγνωρίζει τον κρίσιμο ρόλο του Λιμενικού

28.04.2018 17:45
Κουρουμπλής: Αντίπαλός μας είναι μόνο η αποχή - Media

 

“H πολιτεία, αναγνωρίζει τον κρίσιμο ρόλο του Λιμενικού Σώματος και υποστηρίζει με κάθε τρόπο το έργο του” τόνισε το μεσημέρι ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, εγκαινιάζοντας τo νέο κτίριο του Λιμεναρχείου Ναυπλίου, παρουσία του Α’ Υπαρχηγού του Σώματος, Αντιναύαρχου Θεόδωρου Κλιάρη.

Αναφερόμενος στις ηρωικές προσπάθειες του Λιμενικού για να διασώσει περισσότερους από 150.000 ανθρώπους που ως πρόσφυγες βρέθηκαν στις ελληνικές θάλασσες, επισήμανε τον κρίσιμο ρόλο που έχει σήμερα το Σώμα στην επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων με την Τουρκία.

Νωρίτερα ο υπουργός συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Διονύση Τεμπονέρα, τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Γιάννη Γκιόλα και ανώτερα στελέχη του λιμενικού, επισκέφτηκε το Δημαρχείο Ναυπλίου όπου συναντήθηκε με το δήμαρχο της πόλης Δημήτρη Κωστούρο, τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Σταύρο Αυγουστόπουλο και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι θα αναζητηθούν τρόποι ώστε το λιμάνι του Ναυπλίου να γίνει αφετηρία κρουαζιέρας (Home Port) δεδομένης της ιστορικής σημασίας και του τουριστικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει ενώ δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο θα στηρίξει την εκβάθυνση του λιμανιού.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ναυπλίου αναφέρθηκε στη διαδικασία πρόσληψης συμβούλων για θέματα τουρισμού και ανάπτυξης λιμένων,ενώ ο πρόεδρος του λιμενικού Ταμείου μίλησε για τη δεύτερη φάση της εκβάθυνσης του λιμένα προσθέτοντας ότι στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας θα είναι έτοιμο το Master Plan του λιμανιού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:52