search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:48
MENU CLOSE

Κατσιφάρας: Αναπτυξιακό πλεονέκτημα για την Ηλεία η σιδηροδρομική γραμμή που θα συνδέσει την Αρχαία Ολυμπία με το Κατάκολο

28.04.2018 17:47
Κατσιφάρας: Αναπτυξιακό πλεονέκτημα για την Ηλεία η σιδηροδρομική γραμμή που θα συνδέσει την Αρχαία Ολυμπία με το Κατάκολο - Media

 

Αναπτυξιακό πλεονέκτημα για την περιοχή της Ηλείας χαρακτήρισε τη λειτουργία σιδηροδρομικής γραμμής που θα συνδέσει την Αρχαία Ολυμπία με το λιμάνι του Κατάκολου, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα ο περιφερειάρχης στην Αρχαία Ολυμπία, τόνισε πως “η σιδηροδρομική γραμμή θα είναι μία εναλλακτική, θεματική και τουριστική γραμμή, η οποία θα αναδεικνύει με εναλλακτικό τρόπο το τουριστικό προϊόν”.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι “θα κάνει πολύ ελκυστική την μετάβαση των τουριστών από το λιμάνι του Κατάκολου στην Αρχαία Ολυμπία και θα δημιουργεί ένα αναπτυξιακό πλεονέκτημα”.

Όσον αφορά στην λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής, ο Απόστολος Κατσιφάρας είπε ότι “ήταν ένα όραμα που πέρασε στο επίπεδο της στρατηγικής και τώρα βρισκόμαστε στην φάση να ξεκινήσουμε την υλοποίηση”.

Να σημειωθεί ότι η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Αρχαία Ολυμπία – Πύργος – Κατάκολο, αλλά και των σταθμών, έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης, με βασικό στόχο την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:48