search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:59
MENU CLOSE

Χατζηδάκης: Η καθαρή έξοδος ήταν ένα ακόμα ψέμα με πολύ κοντά ποδάρια

29.04.2018 08:06
Χατζηδάκης: Η καθαρή έξοδος ήταν ένα ακόμα ψέμα με πολύ κοντά ποδάρια - Media

 

“Στις κρίσιμες συγκυρίες για τον τόπο έχουμε μια ελλιποβαρή κυβέρνηση” δηλώνει, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης αναφερόμενος τόσο στα θέματα της οικονομίας όσο και στα εθνικά θέματα.

Αναλυτικά, ο κ. Χατζηδάκης αναφερόμενος στα περί “καθαρής εξόδου” από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018 υποστηρίζει ότι “η καθαρή έξοδος ήταν ένα ακόμα ψέμα με πολύ κοντά ποδάρια” και σημειώνει ότι “πρώτα και κύρια ο κ. Τσκαλώτος έχει μιλήσει γα τη μεταμνημονιακή εποπτεία”.

Ερωτηθείς για τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υποστηρίζει ότι “οι Ευρωπαίοι δεν φείδονται καλών λόγων” και υπογραμμίζει ότι “ακόμα και η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου άκουσε καλά λόγια από τις Βρυξέλλες”.

Σχολιάζοντας τις δημόσιες τοποθετήσεις του πρωθυπουργού ότι “η κυβέρνηση πετυχαίνει εκεί που οι τρεις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ απέτυχαν καθώς ολοκληρώνεται το πρόγραμμα με επιτυχία”, αντιτείνει λέγοντας: “Οι πολίτες δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου. Ξέρουν τι έγινε αυτά τα τρία χρόνια και πως η οικονομία αντί να πάει μπροστά πήγε πίσω”.

Μιλώντας για επενδύσεις, ο ο κ. Χατζηδάκης, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποστηρίζει ότι “Νέα Δημοκρατία σημαίνει νέες δουλειές” και αναφερόμενος στην κυβέρνηση επιμένει ότι “μπορεί να έχει μια ρητορική για επενδύσεις αλλά στην πράξη εφαρμόζει μια πολιτική εχθρική απέναντι στην οικονομία και τις επενδύσεις”.

Για τα Ελληνοτουρκικά, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, αφού σημειώνει ότι “ο κ. Ερντογάν και η Τουρκία πρέπει να κατανοήσουν ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου”, ασκεί κριτική στην κυβέρνηση ρωτώντας ρητορικά: “Εμείς απέναντι στην επιθετικότητα της Τουρκίας ποια πολιτική αντιτάσσουμε; Του κ. Καμμένου, του κ. Κουβέλη, του κ. Κοτζιά ή του κ. Τσίπρα;”.

Μιλώντας για τα της ΝΔ, ο Κωστής Χατζηδάκης υποστηρίζει ότι “προχωράει σε μια δημιουργική ανανέωση που συνδυάζει την εμπειρία των παλαιότερων στελεχών με το νέο αίμα” και επισημαίνει ότι “η ΝΔ ένα πράγμα πρέπει να αποφύγει: Το σημειωτόν”.

Ερωτηθείς αν “στα πλαίσια της πανστρατιάς θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι με τη ΝΔ και λεγόμενα Σημιτικά στελέχη αν έχουν χημεία με τη ΝΔ”, ο αντιπρόεδρος του κόμματος απαντά: “Την κοινωνία αφορά πρωτίστως το άνοιγμα που κάνει η ΝΔ. Αλλά ταυτόχρονα δεν ξεχνάμε ότι ο ιδρυτής μας Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν εκείνος που πρώτος από όλους κρατούσε ανοικτές τις πόρτες της παράταξης”. Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη “η ΝΔ ακόμα και αν είναι αυτοδύναμη θα επιδιώξει να σχηματίσει μια κυβέρνηση συνεργασίας με όλες τις δυνάμεις που πιστεύουν στην Ευρώπη και την κοινή λογική”.

Τέλος, ερωτηθείς “αν τον φοβίζουν οι κινήσεις που γίνονται από στελέχη που έχουν φύγει ή διαγραφεί από τη ΝΔ” ο Κωστής Χατζηδάκης λέει χαρακτηριστικά: “Η ΝΔ έχει αέρα στα πανιά της. Έχουμε δημοκρατία και ο καθένας μπορεί να δοκιμάσει τις δυνάμεις του”.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Ερ. Κύριε Χατζηδάκη, ο πρόεδρος της Κομισιόν κ. Γιούνκερ, στην πρόσφατη επίσκεψή του στη χώρα μας, δήλωσε ότι η Ελλάδα, από τον Αύγουστο, επιστρέφει στην κανονικότητα. Αυτό δεν είναι μια σαφής επιδοκιμασία στο αφήγημα της κυβέρνησης για “καθαρή έξοδο”;

Απ. Ο κ. Γιούνκερ είναι ένας φιλέλληνας που έχει βοηθήσει πολλές φορές τη χώρα μας και ιδιαίτερα το καλοκαίρι του ΄15 με την κρίση που είχε δημιουργήσει η διαπραγμάτευση Βαρουφάκη.

Έχω ζήσει χρόνια στις Βρυξέλλες και γνωρίζω ότι οι Ευρωπαίοι δεν φείδονται καλών λόγων. Αυτό είναι μέρος της νοοτροπίας τους. Όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, λοιπόν, έχουν ακούσει καλά λόγια όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις. Ακόμα και η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου άκουσε καλά λόγια από τις Βρυξέλλες. Ας μην γελιόμαστε όμως. Το 3ο μνημόνιο δύει, το 4ο μνημόνιο ανατέλλει.

Ερ. Πάντως η κυβέρνηση δια στόματος πρωθυπουργού και υπουργών είναι πεπεισμένη ότι η χώρα οδηγείται σε καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018. Μάλιστα εκφράζουν την πεποίθηση ότι το πλεόνασμα 4,1%-4,2% δίνει αυτή τη δυνατότητα. Γιατί το αμφισβητεί η ΝΔ;

Απ. Ούτε οι ίδιοι δεν πιστεύουν στην “καθαρή έξοδο”. Πρώτα και κύρια ο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος έχει μιλήσει για τη μεταμνημονιακή εποπτεία. Η “καθαρή έξοδος” ήταν ένα ακόμα ψέμα του κ. Τσίπρα με πολύ κοντά ποδάρια. Άλλωστε ο κόσμος γνωρίζει ότι, ήδη, έχουν ψηφιστεί τα νέα μέτρα με περικοπή ενός μισθού για τους εργαζόμενους από τη μείωση του αφορολόγητου και περικοπή μίας έως τριών συντάξεων για τους συνταξιούχους. Γνωρίζει ότι το υπερταμείο θα είναι εδώ για ακόμα 98 χρόνια, ενώ στις τράπεζες θα υπάρχει εποπτεία για ακόμα 35 χρόνια. Γνωρίζει ότι έχουν υπογράψει για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το ΄22 και μετά 2,2% μέχρι το 2060. Όσο για το υπερπλεόνασμα του 4.1% -για το οποίο πανηγυρίζουν ανερυθρίαστα στην κυβέρνηση- αυτό το μόνο που σηματοδοτεί είναι μια πιο σφικτή θηλιά στο λαιμό της οικονομίας. Διότι ενώ στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για “ματωμένα πλεονάσματα” επέλεξε να υπερβάλει σ΄ αυτή την πολιτική και τελικά να πάρει περισσότερα μέτρα από όσα χρειαζόταν: να βάλει περισσότερους φόρους, περισσότερες εισφορές και να αυξήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία κατά 50% (από το τέλος του 2014) και πλέον να υπερβαίνουν τα 130 δισ. ευρώ. Στραγγάλισαν την οικονομία με το υπερπλεόνασμα, λοιπόν, και την καταδίκασαν στη στασιμότητα και στο χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης της Ευρώπης. Γι΄ αυτό πανηγυρίζουν.

Ερ. Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, στις δημόσιες τοποθετήσεις του, υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση πετυχαίνει εκεί που οι τρεις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ απέτυχαν, καθώς ολοκληρώνεται με επιτυχία το πρόγραμμα και ανοίγεται η πρόσβαση στις αγορές. Αυτό δεν είναι δυνατό επιχείρημα καθώς για πρώτη φορά μία κυβέρνηση ολοκληρώνει το πρόγραμμα;

Απ. Ο κ. Τσίπρας έχει απερίγραπτο θράσος, αλλά οι πολίτες δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου. Ξέρουν τι έγινε αυτά τα 3 χρόνια και πώς η οικονομία αντί να πάει μπροστά πήγε πίσω. Ένα παράδειγμα θα σας δώσω μόνο. Το ΄14, Ελλάδα και Πορτογαλία είχαν ακριβώς το ίδιο κατά κεφαλήν εισόδημα. Σήμερα, μετά 3 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, οι Πορτογάλοι έχουν 15% μεγαλύτερο εισόδημα από εμάς. Ιδού, ο φιλολαϊκός ΣΥΡΙΖΑ. Το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας εκβίασαν τις πολιτικές εξελίξεις με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και οδήγησαν τη χώρα σε πρόωρες εκλογές. Στη συνέχεια έγινε η καταστροφική διαπραγμάτευση Τσίπρα-Βαρουφάκη που μας κόστισε, σύμφωνα με τους διεθνείς οργανισμούς, σχεδόν 100 δισ. ευρώ και οδήγησε στα capital controls και το 3ο μνημόνιο. Και παρόλο ότι πήραν ένα τσουβάλι μέτρα -το email Χαρδούβελη μοιάζει σχολική εκδρομή μπροστά τους- η οικονομία ακόμα δεν έφτασε εκεί που ήταν το ΄14. Διότι το ΄14 δεν είχαμε capital controls. Τώρα έχουμε capital controls και παρά τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης δεν τολμούν να τα άρουν. Γιατί; Διότι δεν έχει αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία. Όσο για την έξοδο στις αγορές σας θυμίζω ότι επίσης η χώρα είχε βγει το ΄14. Και αν δεν είχε μεσολαβήσει ο ΣΥΡΙΖΑ η χώρα θα ήταν αδιαλείπτως στις αγορές όλα αυτά τα 3 χρόνια που μεσολάβησαν. Γιατί πανηγυρίζουν λοιπόν;

Ερ. Να παραμείνουμε στα θέματα της οικονομίας και να σας ζητήσω να μου σχολιάσετε τις θετικές εξελίξεις στο χώρο των τραπεζών και το γεγονός ότι τραπεζικοί κύκλοι αναμένουν ότι τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει ένας νέος κύκλος ανάπτυξης. Συμμερίζεστε αυτή την αισιοδοξία και αν ναι σημαίνει ότι θα αρχίσει να κινείται η ελεύθερη αγορά;

Απ. Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δέχθηκε ένα καίριο πλήγμα το καλοκαίρι του ΄15 και θα βρίσκεται υπό την επιτήρηση του SSM για 35 χρόνια. Το καλοκαίρι του ΄15 εξανεμίστηκε η προηγούμενη ανακεφαλαιοποίηση και οι Έλληνες φορολογούμενοι πλήρωσαν 25 δισ. ευρώ για τις τράπεζες. Κόστος Τσίπρα- Βαρουφάκη. Κάθε θετική εξέλιξη στις τράπεζες είναι καλοδεχούμενη. Σημειώνω ωστόσο ότι οι δυσκολίες παραμένουν, με πρώτη και βασική τα “κόκκινα δάνεια”, που η Ελλάδα έχει το παγκόσμιο ρεκόρ. Όσον αφορά στην ανάπτυξη, να πανηγυρίζουν οι πρώτοι το καταλαβαίνω. Να πανηγυρίζει και ο τελευταίος στον πίνακα, δηλαδή η ελληνική κυβέρνηση, αυτό είναι ανέκδοτο.

Ερ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέτει ως πρωταρχικό στόχο της κυβέρνησης της ΝΔ, την προσέλκυση επενδύσεων. Ο στόχος αυτός δεν αποτελεί και προτεραιότητα της κυβέρνησης; Και γιατί η ΝΔ θεωρεί ότι είναι πιο κατάλληλη για να τον πετύχει;

Απ. Η κυβέρνηση μπορεί να έχει μια ρητορική για επενδύσεις αλλά στην πράξη εφαρμόζει μια πολιτική εχθρική απέναντι στην ιδιωτική οικονομία και τις επενδύσεις. Δεν το πιστεύουν και δεν θέλουν να το κάνουν. Το είδαμε στο Ελληνικό, στις Σκουριές, στα περιφερειακά αεροδρόμια και σε όλες τις άλλες μεγάλες επενδύσεις που ξεκίνησαν από εμάς τους… τρισκατάρατους. Με πολύ σπρώξιμο, αγκομαχώντας κάνουν ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πέρυσι οι επενδύσεις έφτασαν μόνο τα 20 δισ., ενώ το 2007, δύο χρόνια πριν την κρίση, ήταν 60 δισ. ΣΥΡΙΖΑ και επενδύσεις είναι ασύμβατες έννοιες. Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστεύουν στην ιδιωτική οικονομία και τις επενδύσεις και έχουν την τεχνογνωσία για να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον φιλικό στην επιχειρηματικότητα. Γι΄ αυτό λέμε Νέα Δημοκρατία, νέες δουλειές. Και γιατί τα πράγματα θα αλλάξουν με τη Νέα Δημοκρατία σ΄ αυτό το επίπεδο; Διότι θα ακολουθήσουμε μια άλλη οικονομική πολιτική. Λιγότεροι φόροι, μικρότερο δημόσιο, περισσότερη εμπιστοσύνη στην επιχειρηματικότητα. Αυτό είναι το μοντέλο που αποδίδει παντού. Μόνο στην Ελλάδα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το αντιμετωπίζει με εχθρότητα.

Ερ. Να περάσουμε και στο νομοσχέδιο για τους λιγνίτες που ψηφίστηκε προ ημερών. Ποια θέση έχει η ΝΔ αναφορικά με το θέμα και τι απαντάτε στον αρμόδιο υπουργό που δηλώνει ότι με το εν λόγω νομοσχέδιο η κυβέρνηση κατήργησε τις τρεις ιδιωτικοποιήσεις που είχε προγραμματίσει η κυβέρνηση Σαμαρά;

Απ. Η κυβέρνηση στο θέμα της ΔΕΗ ακολουθεί μια πραγματικά τραγελαφική πολιτική. Το ΄15 εγκατέλειψαν τη “μικρή ΔΕΗ”, που ήταν να πουληθεί ουσιαστικά το 30% της επιχείρησης. Τότε λοιπόν αποφάσισαν -δυστυχώς με συμφωνία και της τρόικα- ότι η ΔΕΗ από το 90% της αγοράς που κατείχε το ΄15 να φτάσει στο 50% της αγοράς το ΄20 με μηδενικό αντάλλαγμα για την επιχείρηση. Άρα οι άνθρωποι που δουλεύουν για τη ΔΕΗ έχουν ως στόχο να χάσουν πελάτες. Είναι ένα πράγμα που δεν χωράει στο μυαλό του ανθρώπου. Αυτό είχε ως συνέπεια την απαξίωση της ΔΕΗ. Η χρηματιστηριακή της αξία από 2,6 δισ. ευρώ έχει φτάσει στα 600 εκατ. ευρώ -4 φορές κάτω- οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις έχουν πάει από το 1 δισ. στα 3 δισ. και σήμερα η εταιρεία αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της κατάρρευσης λόγω ρευστότητας. Και τώρα, λόγω του τραγικού αδιεξόδου στο οποίο βρίσκονται, βρήκαν κάποιες καλές λιγνιτικές μονάδες και τις πουλάνε χωρίς υποχρεώσεις. Δίνουν ένα “φιλέτο” σε όσους αγοράσουν και παραμένει ένα προβληματικό κομμάτι στη ΔΕΗ, και ο Θεός ξέρει πώς θα προχωρήσει από εκεί και πέρα. Αυτό το πράγμα δεν είναι σχέδιο, είναι Φρανκενστάιν. Εμείς προφανώς είμαστε υπέρ της ιδιωτικοποίησης, αφού προηγηθεί η διάσωση της εταιρείας, και με μια σειρά από λογικά βήματα να καταλήξουμε στο τέλος της διαδρομής σ΄ έναν στρατηγικό επενδυτή. Άλλο αυτό και άλλο ο τραγελαφικός χειρισμός της κυβέρνησης.

Ερ. Και μια που αναφερθήκαμε στον πρώην πρωθυπουργό και με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε η ΝΔ κατά της κυβερνητικής πλειοψηφίας για την υπόθεση Novartis, πιστεύετε ότι η όλη υπόθεση από την πλευρά της κυβέρνησης είναι η σπίλωση πολιτικών της αντιπάλων;

Απ. Στην υπόθεση της Novartis o ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει κάποιον που ρίχνει μια φωτοβολίδα στον αέρα και μετά τρομάζει μόνος του με τον κρότο. Η Νέα Δημοκρατία είπε “όλα στο φως”, όπως και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης είπαν το ίδιο. Ζητήσαμε να έρθουν οι μάρτυρες στη Βουλή, ακόμα και αν δεν δείξουν το πρόσωπό τους. Αλλά η κυβερνητική πλειοψηφία προσπάθησε με κάθε τρόπο να αποφύγει την εξέταση επί της ουσίας στη Βουλή. Από την αρχή, η πρόθεσή της ήταν να τυλίξει το όλο θέμα σε μια χαρτοπετσέτα και να το ξαναστείλει στην κ. Τουλουπάκη. Ασφαλώς δεν υπάρχει προηγούμενο σε αυτό που έγινε με αυτή την Επιτροπή: όλα τα κόμματα, όλοι οι εμπλεκόμενοι να ζητούν τη διερεύνηση της υπόθεσης και η κυβερνητική πλειοψηφία που υποτίθεται ότι κόπτεται για αυτή την υπόθεση να το αρνείται. Είναι ξεκάθαρη απόδειξη ότι τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον ενδιαφέρει η αλήθεια, αλλά η σπίλωση των πολιτικών αντιπάλων του.

Ερ. Αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και με δεδομένο ότι η ελληνική κυβέρνηση απέρριψε το αίτημα του Τούρκου Προέδρου για ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτών, είστε αισιόδοξος για την θετική έκβαση της υπόθεσης σε σύντομο χρονικό διάστημα;

Απ. Ο κ. Ερντογάν και η Τουρκία πρέπει να κατανοήσουν ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Είναι κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ισχύουν συγκεκριμένοι κανόνες, οι οποίοι επιβάλλονται από το Σύνταγμά μας και από την ίδια τη συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Δεν μπορεί λοιπόν θα θέτει θέμα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Πέραν των όποιων γεωπολιτικών παιχνιδιών, στην Τουρκία γίνονται εκλογές και όλα όσα συμβαίνουν επηρεάζονται άμεσα από το προεκλογικό κλίμα και την πολιτική ατζέντα του κ. Ερντογάν.

Υπάρχει όμως ένα βασικό ερώτημα. Εμείς απέναντι στην επιθετικότητα της Τουρκίας ποια πολιτική αντιτάσσουμε; Του κ. Καμμένου; Του κ. Κουβέλη; Του κ. Κοτζιά; Ή του κ. Τσίπρα που ταλαντεύεται ως εκκρεμές ανάμεσα στις αντιφατικές θέσεις των υπουργών του; Ή μήπως να θεωρήσουμε και όσα έγιναν για τις γαλλικές φρεγάτες ως παράδειγμα επιτυχίας της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου; Σε κρίσιμες συγκυρίες για τον τόπο έχουμε μια ελλιποβαρή κυβέρνηση.

Ερ. Να περάσουμε και στα εσωκομματικά και να σας ρωτήσω, μετά και την κουβέντα που έχει ανοίξει στη ΝΔ για την ανανέωση των ψηφοδελτίων, πιστεύετε ότι είναι θετικό για τη ΝΔ η παρουσία στα ψηφοδέλτια όλων των λεγομένων πρωτοκλασάτων στελεχών ή αντίθετα η εποχή ζητάει πλήρη ανανέωση;

Απ. Αυτά έχουν ξεκαθαριστεί με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία του κόμματος. Η Νέα Δημοκρατία προχωράει σε μια δημιουργική ανανέωση που συνδυάζει την εμπειρία των παλαιότερων στελεχών με το νέο αίμα που έχει ανάγκη κάθε οργανισμός. Σεβόμαστε λοιπόν την ιστορία και την προσφορά των παλαιότερων στελεχών της παράταξης και ταυτόχρονα ανοίγουμε τις πόρτες και τα παράθυρα τους κόμματος στην κοινωνία και τους νέους ανθρώπους. Ενότητα ναι, αλλά χωρίς να παραγνωρίζουμε δύο ακόμα λέξεις: ανανέωση με ποιότητα. Η Νέα Δημοκρατία ένα πράγμα πρέπει να αποφύγει: το σημειωτόν.

Ερ. Στο παραπάνω μείγμα χωρούν και έμπειρα στελέχη από άλλους πολιτικούς χώρους; Για παράδειγμα, στο πλαίσιο της πανστρατιάς, θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι με τη ΝΔ και λεγόμενα Σημιτικά στελέχη αν έχουν χημεία με τη ΝΔ, ή αντίθετα να χρησιμοποιηθούν σε μετεκλογικό σχήμα;

Απ. Την κοινωνία αφορά πρωτίστως το άνοιγμα που κάνει η Νέα Δημοκρατία. Αλλά ταυτόχρονα δεν ξεχνάμε ότι ο ιδρυτής μας Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν εκείνος που πρώτος απ΄ όλους κρατούσε ανοικτές τις πόρτες της παράταξης. Προδικτατορικά με τον Αβέρωφ και τον Τσάτσο. Μεταδικτατορικά με τον Μητσοτάκη και τον Κανελλόπουλο.

Ερ. Συμφωνείτε με την άποψη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι εταίρος της ΝΔ είναι το Κίνημα Αλλαγής;

Απ. Πολλές φορές ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι ακόμα και αυτοδύναμη αν είναι η Νέα Δημοκρατία θα επιδιώξει να σχηματίσει μια κυβέρνηση συνεργασίας, απευθυνόμενος σε όλες τις δυνάμεις που πιστεύουν στην Ευρώπη και στην κοινή λογική. Θέλουμε να σχηματίσουμε μια μεγάλη μεταρρυθμιστική, κοινωνική, αλλά και κοινοβουλευτική συμμαχία και μια κυβέρνηση με τους καλύτερους, μια Εθνική Ελλάδος.

Ερ. Ωστόσο, σας φοβίσουν οι κινήσεις που γίνονται από στελέχη που έχουν φύγει ή διαγραφεί από τη ΝΔ στη λογική ότι δυνητικά θα αντλήσουν ψήφους από εσάς;

Απ. Έχουμε δημοκρατία και ο καθένας μπορεί να δοκιμάσει τις δυνάμεις του. Η Νέα Δημοκρατία έχει αέρα στα πανιά της και δεν φοβάται τέτοιες κινήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:59