search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:30
MENU CLOSE

Συρία: Σκληρές μάχες μεταξύ των Κούρδων και των δυνάμεων του Άσαντ – Τέλος στην άτυπη συμμαχία

29.04.2018 13:31
Συρία: Σκληρές μάχες μεταξύ των Κούρδων και των δυνάμεων του Άσαντ - Τέλος στην άτυπη συμμαχία - Media

 

Πρωτοφανείς μάχες ανάμεσα στις δυνάμεις του καθεστώτος και τον αραβοκουρδικό συνασπισμό, που υποστηρίζεται από την Ουάσινγκτον, ξέσπασαν σήμερα στην ανατολική Συρία, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν έξι μέλη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, ανακοινώθηκε από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Από την πλευρά τους, η συριακή κρατική τηλεόραση και το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσαν πως «μονάδες του στρατού» «απελευθέρωσαν τέσσερα χωριά που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων στην ανατολική όχθη του ποταμού Ευφράτη».

Οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ δυνάμεις, με αιχμή του δόρατος την κουρδική πολιτοφυλακή YPG, έχουν από πέρυσι καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος των εδαφών ανατολικά του Ευφράτη στην επαρχία Ντέιρ Ζορ, στο πλαίσιο μιας μεγάλης εκστρατείας που ανάγκασε τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να εγκαταλείψουν την ανατολική Συρία που συνορεύει με το Ιράκ.

Στη μέχρι τώρα εκστρατεία του κατά του Ισλαμικού Κράτους, ο συριακός στρατός μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις είχε συγκρουσθεί με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις και είχε κρατηθεί μακριά από τις περιοχές τους ανατολικά του Ευφράτη, επικεντρώνοντας στην ανάκτηση εδαφών από μαχητές δυτικά του ποταμού.

ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:29