search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:20
MENU CLOSE

Χάλκινος ο Τσελίδης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Τζούντο

29.04.2018 15:24
Χάλκινος ο Τσελίδης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Τζούντο - Media

 

Μια θέση στο βάθρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τζούντο του Τελ Αβίβ κατέκτησε ο Θοδωρής Τσελίδης, ο οποίος κατετάγη τρίτος στην κατηγορία -90κιλά. 

Λίβες εβδομάδες μετά την κατάκτηση της πέμπτης θέσης στο Γκραν Πρι της Τιφλίδας, ο πρωταθλητής του τζούντο ξεχώρισε ανάμεσα σε 38 αθλητές της κατηγορίας, νικώντας κατά σειρά τους Βούκοτιτς (Μαυροβούνιο), Μαργκιάνι (Γεωργία) και Βαραπάγιεφ (Λευκορωσία). 

Στον ημιτελικό ηττήθηκε από τον Σέρβο Νεμάνια Μαίντοφ, ενώ επικράτησε του Ολλανδού Φαν Τ Εντ για να πάρει το χάλκινο μετάλλιο.. 

«Ο Τσελίδης είναι από πρόσφυγες γονείς. Το όνειρό του ήταν να έρθει στην Ελλάδα και πραγματοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Η σημερινή εμφάνιση μου θύμισε άλλες εποχές και άλλους αθλητές. Το παιδί διακρίνεται για το ήθος του και σήμερα έδειξε ότι διακρίνεται και για τις αθλητικές του ικανότητες. Στον ημιτελικό έχασε στις λεπτομέρειες την πρόκρισή, όμως στον αγώνα για την 3η θέση έδειξε χαρακτήρα και πήρε το μετάλλιο. Το ελληνικό μετάλλιο έγινε αντικείμενο συζήτησης εδώ στο Τελ Αβίβ, με εκπροσώπους αρκετών ξένων ομάδων να μας δίνουν συγχαρητήρια που μπορέσαμε να επιστρέψουμε στα μετάλλια μετά την αποσταθεροποίηση που προσπάθησε να φέρει η προσωρινή διοίκηση στο άθλημα. Η εθνική ομάδα σιγά-σιγά βρίσκει τα πατήματά της και είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος για το μέλλον», είπε ο πρόεδρος της ΕΟΤ, Γιάννης Καφενταράκης, ο οποίος παρακολούθησε από κοντά τις προσπάθειες του Τσελίδη. 

Απόλυτα ικανοποιημένος και ο εθνικός προπονητής Νίκος Ηλιάδης. «Φάνηκε και από το Γκραν Πρι της Γεωργίας ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικό αθλητή. Εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον όλες τις αδυναμίες των αντιπάλων του και σε συνδυασμό με τη δύναμη αλλά και την εξυπνάδα που διαθέτει στο παιχνίδι του, κατάφερε να πετύχει τέσσερις σπουδαίες νίκες. Άξιζε το μετάλλιο και το πήρε. Είμαι σίγουρος ότι μπροστά του διαγράφεται ένα λαμπρό αγωνιστικό μέλλον». 

Το μετάλλιο του Τσελίδη είναι το ένατο για την Ελλάδα σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα ανδρών/γυναικών και το πέμπτο χάλκινο.

Πηγή: sport-fm.gr

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:20