search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:16
MENU CLOSE

Guardian: Φόβοι ότι θα ενταθούν οι μεταναστευτικές ροές από τον Εβρο -Τόσκας: Ολα υπό έλεγχο

30.04.2018 09:09
Σύλληψη τεσσάρων Τούρκων στον Έβρο - Media

 

Τους φόβους για αύξηση των προσφυγικών ροών από τον Έβρο, αυτή τη φορά, καταγράφει σε δημοσίευμά του ο Guardian. Σύμφωνα με την Βρετανική εφημερίδα από τον Απρίλιο έχουν περάσει 2.900 πρόσφυγες. 

Η κατάσταση είναι στο όριο να ξεφύγει επισημαίνει ο δήμαρχος Ορεστιάδας Δημήτρης Μαυρίδης. Περιγράφει τη δύσκολη κατάσταση μιλώντας για «υποδομές υποδοχής που είναι υπερπλήρεις. Τα πράγματα είναι στο όριο να ξεφύγουν τελείως από τον έλεγχο.

«Ερχονται περισσότεροι από αυτούς που μπορούμε να καταγράψουμε. Η κυβέρνηση έστειλε επιπλέον 120 αστυνομικούς αλλά αυτό είναι ένα προσωρινό και όχι αρκετό μέτρο», λέει ο κ. Μαυρίδης και υποστηρίζει ότι για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση πρέπει να ενεργοποιηθεί η Frontex.

Τόσκας: Ειμαστε προετοιμασμένοι

«Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι. Δεν υπάρχει λόγος για πανικό. Ολα είναι υπό έλεγχο» δηλώνει από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Ανοίγουν πάλι τα κέντρα υποδοχής

Οι περισσότεροι από αυτούς που εισήλθαν τους τελευταίους μήνες μέσα από το πέρασμα του Εβρου είναι κυρίως Κούρδοι από το Αφρίν της Συρίας που φεύγουν κατά εκατοντάδες μετά τη στρατιωτική επίθεση της Τουρκίας.
Τον φόβο ότι όσο πέφτει η στάθμη του Εβρου τόσο περισσότεροι θα τολμούν το ταξίδι εκφράζει ο εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού Ruben Cano μιλώντας στον Guardian.

«Δεν ξέρουμε τι προκάλεσε την αλλαγή αλλά ανησυχούμε ότι όσο βελτιώνεται ο καιρός και η στάθμη του νερού υποχωρεί, τότε ολοένα και περισσότεροι θα τολμούν το ταξίδι γιατί θα είναι ευκολότερο το πέρασμα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:16