search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:22
MENU CLOSE

Εντός των ημερών τα εκκαθαριστικά του ΕΦΚΑ με τις εισφορές για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους

30.04.2018 09:55
Πώς θα πάρετε την επιστροφή χρημάτων από τον ΕΦΚΑ - Media

 

Εντός των επομένων ημερών θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΦΚΑ με το νέο επίπεδο καταβολής ασφαλιστικών εισφορών από τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους δήλωσε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.

Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο οι νέες εισφορές θα προσδιορίζονται με βάση τα εκκαθαριστικά της εφορίας του 2017 για τη χρήση του 2016. Όσοι εκ των ασφαλισμένων θα πληρώνουν περισσότερα θα έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν την αναδρομική επιβάρυνση σε πέντε δόσεις μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου.

Ο υφυπουργός εξήγησε πως για όσους προκύψει μειωμένη ασφαλιστική επιβάρυνση το σχετικό ποσόν ή θα επιστραφεί εφάπαξ ή αν το επιθυμεί ο ασφαλισμένος θα μείνει ως πιστωτικό υπόλοιπο στον ασφαλιστικό λογαριασμό του.

Ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι πλέον οι ασφαλισμένοι που έχουν υψηλές επιβαρύνσεις μπορούν να έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη καταβάλλοντας την ελάχιστη ασφαλιστική εισφορά που αντιστοιχεί στην κατώτατη κλάση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:21