search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:31
MENU CLOSE

Πονοκέφαλος για τη Μέρκελ: Σχεδόν ένας στους τρεις Γερμανούς ικανοποιημένος από το ακροδεξιό AfD

30.04.2018 16:57
Πονοκέφαλος για τη Μέρκελ: Σχεδόν ένας στους τρεις Γερμανούς ικανοποιημένος από το ακροδεξιό AfD - Media
 
Ικανοποιημένο από την κοινοβουλευτική συμπεριφορά της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) δηλώνει το 27,3% των Γερμανών, σύμφωνα με σχετική έρευνα, η οποία μάλιστα καταγράφει ότι μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και το 37% των ψηφοφόρων των Φιλελευθέρων (FDP).
 
Όπως προκύπτει από την έρευνα της εταιρίας Civey για την διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Focus, «δυσαρεστημένο» και «μάλλον δυσαρεστημένο» από την στάση της AfD στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, στο οποίο συμμετέχει για πρώτη φορά μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2017, δηλώνει το 58,9%, ενώ το 13,8% δηλώνει «αναποφάσιστο».
 
Ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι είναι οι υποστηρικτές των Πρασίνων, με το 86% να δηλώνει την αντίθεσή του και ακολουθούν οι ψηφοφόροι του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) με 83%. Μεταξύ των υποστηρικτών της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), το 69% τοποθετείται επίσης αρνητικά, όπως και το 73% των υποστηρικτών της Αριστεράς.
 
Η έκπληξη, σύμφωνα με το Focus, έρχεται από το FDP, με το 37% των ψηφοφόρων του να δηλώνει «μάλλον» ή «πολύ» ικανοποιημένο από τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται στην Bundestag το νέο κόμμα. Στην ίδια την AfD, ικανοποίηση εκφράζει το 85% των υποστηρικτών του, ενώ αντίθετη άποψη διατυπώνει το 10,3%.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15