search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 00:58
MENU CLOSE

Νετανιάχου: Το Ιράν συνεχίζει το μυστικό πυρηνικό πρόγραμμά του (Video)

30.04.2018 17:45
Νετανιάχου: Όποια χώρα επιτεθεί στο Ισραήλ «θα δεχθεί το ισχυρότερο πλήγμα» - Media

 

Στην αποκάλυψη εγγράφων που, όπως είπε ο ίδιος, αποδεικνύουν ότι το Ιράν παραβιάζει τη συμφωνία με τη δύση και ότι συνεχίζει το πυρηνικό του πρόγραμμα προχώρησε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που έδωσε το απόγευμα της Δευτέρας από στρατιωτική βάση, ο Νετανιάχου υποστήριξε ότι έχει στα χέρια του νέες και «αδιάσειστες» αποδείξεις ότι το Ιράν όχι μόνο δεν συμμορφώνεται με τη συμφωνία, αλλά συνεχίζει να αναπτύσσει σε μυστική τοποθεσία πυρηνικά όπλα.

«Το Ιράν ψεύδεται» αφότου υπέγραψε τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα με τη διεθνή κοινότητα, είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας ότι η αποθήκη όπου βρίσκονται τα απόρρητα αρχεία για τα ατομικά όπλα του Ιράν έχει εγκατασταθεί εντός τεράστιων μεταλλικών καταφυγίων.
 
Σημείωσε δε ότι η χώρα του έχει στην κατοχή της «ακριβή αντίγραφα» των αρχείων με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, ενώ παρουσίασε βίντεο το οποίο, όπως υποστήριξε, δείχνει τις ιρανικές εγκαταστάσεις. Καταλήγοντας, ο Νετανιάχου είπε ότι είναι σίγουρος πως «ο Τραμπ θα κάνει το σωστό. Θα κάνει το σωστό για τις ΗΠΑ, για το Ισραήλ, για την παγκόσμια ειρήνη».
 
Από την πλευρά του, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμέντ Τζαβάντ Ζαρίφ πριν καν αρχίσει την ομιλία του ο Νετανιάχου, με ανάρτησή του στο Twitter έργαψε: «Ο μικρός που φωνάζει “λύκος” άρχισε πάλι, παρά το φιάσκο του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Μπορείς να κοροϊδεύεις τον κόσμο μόνο για μερικές φορές».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 00:56