search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:41
MENU CLOSE

Βρήκαν τον «τρόμο του βυθού» – Ψαράδες έπιασαν το «κράκεν» (Photos)

30.04.2018 18:41
Βρήκαν τον «τρόμο του βυθού» - Ψαράδες έπιασαν το «κράκεν» (Photos) - Media

 

Ένα πλάσμα που μέχρι πρόσφατα ανήκε στους μύθους των ωκεανών πιάστηκε στα δίχτυα ανύποπτων ψαράδων που κυριολεκτικά έμειναν με το στόμα ανοιχτό μπροστά σε αυτό που βρήκαν στα δίχτυα τους.

Πρόκειται για ένα «κράκεν», ένα γιγάντιο καλαμάρι που βρέθηκε μπλεγμένο μέσα στα δίχτυα του σκάφους «Empress Pearl» ενός αλιευτικού με έδρα την Τασμανία.

Το τέρας είχε μήκος περίπου τρία μέτρα και βάρος πάνω από 100 κιλά και αποτελούσε πραγματικό θησαυρό για τους ψαράδες, καθώς το 2005 το Ενυδρείο της Μελβούρνης είχε πληρώσει 100.000 δολάρια για ένα αντίστοιχο δείγμα.

Ωστόσο, ο καπετάνιος του αλιευτικού είχε άλλη άποψη: αφού φωτογράφησε το κράκεν, έδωσε εντολή και το τεράστιο μαλάκιο ξαναρίχτηκε στη θάλασσα για να επιστρέψει στα βάθη του ωκεανού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι άλλο ένα γιγαντιαίο καλαμάρι -μήκους έξι μέτρων- είχε ξεβραστεί σε παραλία της Τασμανίας το 2007, ενώ οι επιστήμονες εκτιμούν ότι αυτά τα κράκεν είναι… μικρά και ότι υπάρχουν είδη που φθάνουν σε μήκος τα 10-13 μέτρα…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:41