search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:34
MENU CLOSE

Η χαμένη τιμή της σοβαρότητας…

01.05.2018 07:51
Η χαμένη τιμή της σοβαρότητας… - Media

 

Η ευγενής άμιλλα μεταξύ του κυρίου Καμμένου και του υφισταμένου του, κυρίου Κουβέλη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας μπορεί να αποτελεί μιαν αφορμή για να αναδεικνύονται οι λαμπρές μας επιδόσεις στο διαδικτυακό χιούμορ, ταυτόχρονα όμως αποτυπώνει τον έσχατο ευτελισμό που βιώνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας δια των πολιτικών εκπροσώπων τους. Από την παρανοϊκή διγλωσσία γύρω από την αγορά-ενοικίαση των γαλλικών φρεγατών, ως την προαγωγή …της Μπουμπουλίνας, το έλλειμμα σοβαρότητας λαμβάνει επιδημικές προεκτάσεις στην πολιτική ζωή της χώρας με απρόβλεπτες συνέπειες.

Δεν είναι λίγα τα περιστατικά… Από την εξ αποστάσεως κατάθεση στεφάνου στα Ίμια μέχρι τους παιδαριώδεις λεονταρισμούς του κ Καμμένου, το Υπουργείο Άμυνας έχει καταντήσει επιθεωρησιακή σκηνή πάνω στην οποία δοκιμάζεται η σοβαρότητα της χώρας.

Το πρόβλημα που προκύπτει και γίνεται ολοφάνερο από την τραγική έλλειψη στοιχειώδους ποιότητας αυτής της Βουλής, υπερβαίνει τις κομματικές προτιμήσεις, και δημιουργεί εθνικούς κινδύνους. Αναρωτιέται κανείς αν αυτή η στελέχωση της κυβέρνηση αλλά και των εκπροσώπων πολλών κομμάτων εξαντλεί τις πραγματικές δυνατότητες του πολιτικού δυναμικού της χώρας μας. Μιλάμε για στοιχειώδη ανταπόκριση στον θεσμικό ρόλο τους καθώς ζούμε τον απόλυτο ευτελισμό της πολιτικής.

Θαρρώ πως κανείς δεν είναι πλέον ευχαριστημένος από αυτή την ενδεδυμένη με θεσμικό μανδύα διαρροϊκή γελοιότητα. Είναι πλέον φανερό ότι δεν μπορείς να ασκήσεις πολιτική, ούτε με συμβολισμούς, ούτε με αναφορές στο παρελθόν, ούτε με ψεύδη και αντιστροφές της πραγματικότητας, ούτε με αστοιχείωτους γραφικούς υπουργούς και βουλευτές.

Είναι δυνατόν τη θέση του παραιτηθέντος κου Σταμάτη Κριμιζή να λαμβάνει ο Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς, ένας άνθρωπος ο οποίος αναρτά ασυναρτησίες περί αγίων καψοκαλυβιτών και βάρβαρων Ευρωπαίων που τρώγαν ωμό κρέας; Αυτή είναι η εναλλακτική πρόταση της κυβέρνησης; Αυτά έλλειπαν από την χώρα μας; Αυτό ήταν το μεγάλο όραμα της Αριστεράς όπως τόσο εύγλωττα αποτύπωσε η κα Αυλωνίτη που ανανέωσε με την απαστράπτουσα παρουσία της τον πολιτικό λόγο στην χώρα μας; «Είμαι ωραία, έξυπνη, με πολιτικό λόγο και μορφωμένη. Έχω τον συνδυασμό που σκοτώνει» …κυριολεκτικά όμως!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:31