search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:40
MENU CLOSE

Ζάεφ: Θα ανοίξουμε το θέμα του Συντάγματος πριν την είσοδο στην ΕΕ

01.05.2018 08:17
Ζάεφ: Είμαι έτοιμος για τη «Μακεδονία του Ίλιντεν» - Απορρίπτει το Μαξίμου - Media

 

«Η ΠΓΔΜ σίγουρα θα ανοίξει το ζήτημα του Συντάγματος πριν από την ένταξη στην ΕΕ, ακριβώς όπως όλες οι άλλες χώρες μέλη, μεταφέροντας ένα τμήμα της κυριαρχίας της στην Ένωση. Αν απαιτούνται πρόσθετες εγγυήσεις, ως ασφάλεια για τους Έλληνες πολίτες, τότε αυτό θα μπορούσε να συζητηθεί ως επιλογή», δήλωσε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο της πΓΔΜ, MIA.

«Αναζητούμε όλες τις πιθανές δημιουργικές επιλογές για μια λύση, γνωρίζοντας ότι μια τέτοια λύση είναι εφικτή αν οι θεσμοί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΠΓΔΜ ψηφίσουν υπέρ της», επεσήμανε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας.

Συνεχίζοντας, ανέφερε πως οι θεσμοί θα πρέπει να εγκρίνουν τη λύση και όχι ο ίδιος ή ο Αλέξης Τσίπρας, ή οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Νίκολα Ντιμιτρόφ και Νίκος Κοτζιάς.

«Πιθανότατα έχω αναφέρει όλες τις επιλογές για μια λύση, αλλά λαμβάνοντας πάντα υπόψη ζητήματα αξιοπρέπειας και ταυτότητας», κατέληξε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15