search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:49
MENU CLOSE

Συρία: Τουλάχιστον 23 άμαχοι νεκροί, μεταξύ τους 10 παιδιά, από επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους

01.05.2018 15:53
ΣΥΡΙΖΑ: «Ανακωχή» και βλέπουμε - Λήξαν προς το παρόν το επεισόδιο με Τσακαλώτο - Media

 

Τουλάχιστον 23 άμαχοι, ανάμεσά τους δέκα παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα σε επιδρομές εναντίον χωριού που ελέγχεται από την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στη βορειοανατολική Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στόχος των επιδρομών ήταν το χωριό αλ-Κασρ, στην επαρχία Χασάκα, διευκρίνισε η μη κυβερνητική οργάνωση τονίζοντας ότι δεν είναι σε θέση να πει επί του παρόντος αν οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν “από τον υπό τις ΗΠΑ διεθνή συνασπισμό ή από τις ιρακινές δυνάμεις”.

“Έξι γυναίκες περιλαμβάνονται στους νεκρούς όπως και μερικοί ηλικιωμένοι”, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Η ιρακινή πολεμική αεροπορία διεξήγαγε στις 19 Απριλίου πολύνεκρες επιδρομές εναντίον θέσεων του ΙΚ στη συριακή επαρχία Ντέιρ Εζόρ, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Η τζιχαντιστική οργάνωση έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος της εδάφους που ήλεγχε από το 2014 στη Συρία και στο γειτονικό Ιράκ. Ελέγχει μόλις το 5% του συριακού εδάφους, σύμφωνα με τον γάλλο γεωγράφο Φαμπρίς Μπαλάνς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33