search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:10
MENU CLOSE

Πέθανε ο Αρτ Πολ: Ο καλλιτέχνης που σχεδίασε το ξακουστό «κουνελάκι» του Playboy

02.05.2018 09:55
Τι να τρώτε για να μην σας τσιμπούν τα κουνούπια  - Media

 

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών ο άνθρωπος που δημιούργησε το πιο διάσημο κουνελάκι του κόσμου, αυτό του Playboy. Ο λόγος φυσικά για τον Αρτ Πολ ο οποίος υπήρξε ο πρώτος εργαζόμενος του περιοδικού το 1953, όταν ξεκίνησε να εργάζεται με τον ιδρυτή του, Χιου Χέφνερ. 

Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης θητείας του, ο Αρτ Πολ είχε αναθέσει σε καλλιτέχνες τεράστιου βεληνεκούς, όπως ο Άντι Γουόρχολ και ο Σαλβαδόρ Νταλί να δημιουργήσουν εικόνες για εκδόσεις του περιοδικού. 

Γεννημένος στο Σικάγο στις 18 Ιανουαρίου 1925, σπούδασε με υποτροφία ση Σχολή Καλών Τεχνών, ενώ υπηρέτησε στον Αμερικανικό Στρατό κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Μετά το τέλος του πολέμου, επέστρεψε στο Σικάγο, όπου συνέχισε τις σπουδές του στο Ινστιτούτο Σχεδίου στο Ιλινόις. 

Μετά την αποχώρησή του από το Playboy, ο Πολ συνέχισε να εργάζεται, διδάσκοντας και σχεδιάζοντας για περιοδικά, διαφημίσεις, τηλεόραση και ταινίες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:08