search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:09
MENU CLOSE

Καταρρέει η γερμανική Πολεμική Αεροπορία – Η βλάβη που καθήλωσε 124 από τα 128 Eurofighter!

02.05.2018 16:27
Καταρρέει η γερμανική Πολεμική Αεροπορία - Η βλάβη που καθήλωσε 124 από τα 128 Eurofighter! - Media

 

Μόνο 4 από τα 128 Eurofighter της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκονται είναι λειτουργικά και βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, λόγω δυσλειτουργιών στα ηλεκτρονικά συστήματα και έλλειψης πυραύλων αέρος-αέρος.

Αυτό αποκαλύπτει το Spiegel, σημειώνοντας ότι ένα πρόβλημα στις άκρες των φτερών των Eurofighter, που σχηματίζουν το χαρακτηριστικό Δέλτα, τα καθιστά προβληματικά.

Η εν λόγω συσκευή χρησιμοποιείται για να ανιχνεύσει πυραυλική επίθεση και να προειδοποιήσει τον πιλότο για την απειλή. Πριν περίπου έναν χρόνο οι τεχνικοί ανακάλυψαν ότι η συσκευή δεν ψύχεται σωστά, με αποτέλεσμα να προκαλείται σοβαρή ζημιά σε ευαίσθητα ηλεκτρονικά συστήματα.

Μετά τον εντοπισμό της εν λόγω δυσλειτουργίας σε ένα όργανο που θεωρείται καίριας σημασίας για την επιβίωση του πιλότου, ο αριθμός των αεροπλάνων που βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα μειώθηκε κατακόρυφα. Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο περίπλοκη καθώς η εταιρεία που κατασκευάζει την εν λόγω συσκευή και θα μπορούσε να προχωρήσει στις απαιτούμενες διορθώσεις, έχει πουληθεί!

Δεν πρόκειται όμως για το μόνο πρόβλημα της πολεμικής αεροπορίας της Γερμανίας, καθώς υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε πυραύλους αέρος – αέρος συμβατούς με τα Eurofighter. Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με το Spiegel, μόνο 4 μαχητικά αεροσκάφη βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε επιχειρησιακή ετοιμότητα! Κάτι που δεν επιτρέπει στη Γερμανία να είναι συνεπής στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στο ΝΑΤΟ.

Σημειώνεται ότι πριν λίγες εβδομάδες είχε αποκαλυφθεί ότι από τα 97 μαχητικά αεροσκάφη Panavia Tornado μόνο τα 10 πληρούν τις προϋποθέσεις του ΝΑΤΟ!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:09