12/07/2020 03:22:09

«Ναι» από Βενιζέλο - Μπακογιάννη στην αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

«Ναι» από Βενιζέλο - Μπακογιάννη στην αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια - Media

 

Και εκεί που ο ένας μετά τον άλλο βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μετέφεραν στην Χαριλάου Τρικούπη τη δυσφορία τους για την υποστήριξη της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος τάχθηκε υπέρ. 

Μιλώντας στη Βουλή ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά επικαλέστηκε την ευρωπαϊκή νομολογία σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει διαχωρισμός των ομοφύλων ζευγαριών στην ανάδοχη παιδιών.

Η πιο χαρακτηριστική αποστροφή του λόγου του ήταν η εξής: «Η κοινή ευρωπαϊκή νομική ηθική δεν είναι ούτε ατομική ηθική, ούτε χριστιανικών εκκλησιών ή ορθόδοξης εκκλησίας. Τα σέβομαι όλα αυτά αλλά το κράτος και το Συμβούλιο της Ευρώπης δεν νομοθετούν με βάση την θρησκευτική αντίληψη , άρα ο καθένας ως πολίτης έχει δικαίωμα στην απόκτηση τέκνου και το δικαίωμα αυτό υπάρχει και για ομόφυλα ζευγάρια».

Εκτός από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ακόμα πιο ηχηρή διαφοροποίηση είναι το «Ναι» που θα εισπράξει η κυβέρνηση από την Ντόρα Μπακογιάννη. 

Ακριβώς στην ίδια συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ανοικτά ότι συμμερίζεται την άποψη του κ. Βενιζέλου, σε μία τοποθέτηση που έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με την επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας που έχει γνωστοποιήσει ότι διαφωνεί και καταψηφίζει τη διάταξη.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.