29/02/2020 08:28:27

Νεοναζί βανδάλισαν σχολείο στην Καλλιθέα - Αντιφασιστική διαδήλωση-απάντηση στις νέες προκλήσεις

Νεοναζί βανδάλισαν σχολείο στην Καλλιθέα - Αντιφασιστική διαδήλωση-απάντηση στις νέες προκλήσεις - Media

 

Τον χώρο του 4ου Γενικού Λυκείου Καλλιθέας βανδάλισαν φασιστοειδή ανήμερα Πρωτομαγιά.

Όπως καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Καλλιθέας - Νέας Σμύρνης - Μοσχάτου, οι νεοναζί «μαγάρισαν τους τοίχους με τα συνθήματα και τα φασιστικά εμβλήματά».

Οι καθηγητές τονίζουν ότι το περιστατικό δεν είναι τυχαίο και ούτε η συγκεκριμένη σχολική μονάδα που έγινε: «Ως γνωστόν στο σχολικό συγκρότημα του Αγίου Νικολάου, στον ίδιο χώρο, ήταν φυλακές όπου ανάμεσα σε πολλούς είχε φυλακιστεί και ο Νίκος Μπελογιάννης πριν από την εκτέλεσή του», αναφέρεται στη σχετική καταγγελία.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα, στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, ομάδα φασιστοειδών επιτέθηκαν σε μέλη της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), υπό την ανοχή της αστυνομίας, τραυματίζοντας 2 άτομα.

Σε απάντηση στις φασιστικές προκλήσεις ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Καλλιθέας- Μοσχάτου - Ταύρου, στον οποίον συμμετέχουν σωματεία, συλλογικότητες και φορείς της περιοχής, καλεί σε μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση που διοργανώνεται το Σάββατο 12 Μαΐου στις 18:00 στην πλατεία Κύπρου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.