24/04/2019 00:25:11

Υπ. Προστασίας του Πολίτη: Κατηγορεί τη Σπυράκη για διασπορά ψευδών ειδήσεων

Υπ. Προστασίας του Πολίτη: Κατηγορεί τη Σπυράκη για διασπορά ψευδών ειδήσεων - Media
 
Για διασπορά ψευδούς είδησης κατηγορούν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ και δημοσιογράφο Μαρία Σπυράκη, καθώς και ότι δεν μπήκε στον κόπο να προβεί στη βασική δημοσιογραφική διαδικασία της διασταύρωσης της είδησης, με αφορμή τη δήλωσή της και τη «δήθεν πληροφορία» ότι «ο κ. Τσίπρας, στο ταξίδι του στη Λέσβο, και συγκεκριμένα στη Μυτιλήνη, θα συνοδεύεται από 17 διμοιρίες ΜΑΤ».
 
Απαντώντας στη συγκεκριμένη δήλωση ανέφεραν συγκεκριμένα ότι στη Λέσβο σήμερα υπάρχουν διαθέσιμες οι παρακάτω δυνάμεις:
 
- Δύο διμοιρίες διατίθενται σε μόνιμη βάση για το προσφυγικό/μεταναστευτικό
 
- Τρεις μετέβησαν στις 2 Μαΐου, εκ των οποίων οι δύο για αντικατάσταση των διμοιριών για το προσφυγικό/μεταναστευτικό.
 
- Δύο μετέβησαν στις 27 Απριλίου έπειτα από τα πρόσφατα επεισόδια.
 
- Στο νησί είναι διαθέσιμες και δύο διμοιρίες υποστήριξης από τοπικές δυνάμεις και αποσπασμένο προσωπικό για το προσφυγικό/μεταναστευτικό.
 
Καταλήγοντας οι πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τόνισαν: «Η κυρία Σπυράκη, ως εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας διέσπειρε ψευδή είδηση, αφού δεν μπήκε καν στον κόπο να προβεί σε διασταύρωση της πληροφορίας, κάτι που μαθαίνουν οι πρωτοετείς φοιτητές της δημοσιογραφίας»

"Tο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αδυνατεί να ασκήσει το θεσμικό του ρόλο"

«Η ΝΔ παραδέχεται ότι επικαλέστηκε ψευδή στοιχεία», υπογραμμίζουν κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή ανακοίνωση του γραφείου τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονται στην Μυτιλήνη.

 «Η κυρία Σπυράκη παραδέχθηκε ότι στήριξε τον αντιπολιτευτικό της οίστρο σε ψευδή στοιχεία για τις διμοιρίες της Αστυνομίας στη Λέσβο» επισημαίνουν και συμπληρώνουν:

 «Η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κατόπιν εορτής, διαπιστώνει ότι οι αριθμοί και τα στοιχεία δεν έχουν αξία. Δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα για να κρίνουν οι πολίτες πώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αδυνατεί να ασκήσει το θεσμικό του ρόλο: Ψεύδονται, παραπληροφορούν και προσπαθούν με κάθε τρόπο να βάλουν τροχοπέδη στην ανάπτυξη της χώρας».

 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.