search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:41
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Παράνομη η μη δήλωση της offshore του Γεωργιάδη, να επιληφθούν οι αρχές – Τι απαντά ο Άδωνις

03.05.2018 15:30
ΣΥΡΙΖΑ προς ΝΔ για τα περί «μετακόμισης» Τσίπρα στα Λεγραινά: Αντί για ανοησίες, ασχοληθείτε με το ΕΣΥ - Media

 

Στο ζήτημα της εξωχώριας εταιρείας που ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης φέρεται να είχε ως το 2006 και δεν είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες το επανέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα σημειώνει ότι «η ομολογία του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνη Γεωργιάδη ότι δεν δήλωσε  “εκ παραδρομής” την εξωχώρια εταιρία ως όφειλε στα πόθεν έσχες του είναι παράνομη πράξη για την οποία πρέπει να επιληφθούν οι αρμόδιες αρχές. Πρέπει να γίνει πλήρης διερεύνηση της δραστηριότητας της συγκεκριμένης εταιρείας και να κατατεθούν όλα τα σχετικά έγγραφα που την αφορούν», σημειώνοντας δηκτικά ότι «ελπίζουμε δε ότι το γεγονός πως ο αντιπρόεδρος της ΝΔ χρησιμοποίησε τους ίδιους ακριβώς ισχυρισμούς για να δικαιολογήσει τη μη δήλωση της εταιρείας με αυτούς που είχε χρησιμοποιήσει η Μαρέβα Μητσοτάκη αναφορικά με την εταιρεία Eternia Capital Management τον περασμένο Νοέμβριο, να οφείλεται σε καθαρή σύμπτωση».

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «όσο για τις απειλές περί μηνύσεων που εκτοξεύει ο κ. Γεωργιάδης αναφορικά με το καθεστώς που διέπει τις επιχειρήσεις με έδρα την Κύπρο, του υπενθυμίζουμε ότι, στις 25 Αυγούστου 2015, 18  βουλευτές της ΝΔ, μεταξύ των οποίων ο νυν πρόεδρος της, Κυρ. Μητσοτάκης αλλά και ο ίδιος, είχαν καταθέσει ερώτηση στη Βουλή στην οποία αναφέρονταν στην ύπαρξη εξωχώριας εταιρείας στην Κύπρο την οποία κατείχε ο πρώην βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης».

Απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Γεωργιάδης έγραψε στο Twitter: «Τους έχω στείλει ήδη εξώδικο για τις χθεσινές περί off shore ανακοινώσεις τους και αν δεν ανακαλέσουν θα καταθέσω αγωγή στο Κόμμα του Σύριζα για να μου πληρώσουν αποζημίωση. Τα χαρτιά που παρέλαβα από τις Κυπριακές Αρχές αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς μου».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:40