search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:29
MENU CLOSE

Τραμπ: «Κλείδωσε» το «πότε» και το «πού» της συνάντησης με τον Κιμ

04.05.2018 15:01
Τραμπ: «Κλείδωσε» το «πότε» και το «πού» της συνάντησης με τον Κιμ - Media
 
Η ημερομηνία και η τοποθεσία της συνάντησης που θα έχει ο Αμερικανός πρόεδρος με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν έχουν καθοριστεί και θα ανακοινωθούν “σύντομα”, όπως δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.
 
Αναφερόμενος στο θέμα των Αμερικανών που κρατούνται στη Βόρεια Κορέα ο Τραμπ συμπλήρωσε ότι “έχουν γίνει πολλά πράγματα” γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Ο Λευκός Οίκος έχει αφήσει να εννοηθεί ότι η ιστορική σύνοδος κορυφής θα διεξαχθεί εντός του Μαΐου, εφόσον η Βόρεια Κορέα κάνει ορισμένες παραχωρήσεις.
 
Πάντως, ο Τραμπ διέψευσε τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι σχεδιάζει να προχωρήσει σε μείωση των αμερικανικών στρατευμάτων που σταθμεύουν στη Νότια Κορέα, δηλώνοντας ότι το θέμα αυτό “δεν βρίσκεται στο τραπέζι”.
 
Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος πρόσθεσε ωστόσο ότι “κάποια στιγμή” θα ήθελε να εξοικονομήσει χρήματα από αυτά που δαπανώνται για τις στρατιωτικές δυνάμεις στη Νότια Κορέα.
 
Λίγο νωρίτερα ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον ανέφερε ότι ο πρόεδρος δεν έχει ζητήσει από το Πεντάγωνο να εξετάσει σενάρια για τη μείωση των αμερικανικών δυνάμεων που σταθμεύουν στη Νότια Κορέα. Χαρακτήρισε μάλιστα “απόλυτη ανοησία” το δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times που αναφερόταν σε ένα τέτοιο σενάριο.
 
Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:25