29/01/2020 12:56:53
5.5.2018 / ΜΗΝAΣ ΒΙΝΤΙAΔΗΣ
Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ, τεύχος 2019 στις 3-5-2018

Μια βάρκα για τα… βαθιά νερά του διαδικτύου

Μια βάρκα για τα… βαθιά νερά του διαδικτύου - Media

 

Ο Κώστας Σιώμος είναι ένας σπουδαίος ψυχίατρος, που μοιράζει την επιστημονική του προσφορά μεταξύ Καρδίτσας, Λάρισας και Αθήνας. Το πάθος του για την αρνητική πλευρά της χρήσης των ηλεκτρονικών υπολογιστών τον έκανε, τα τελευταία χρόνια, τον πλέον κατάλληλο για να μας επισημαίνει διαρκώς τι πρέπει να προσέχουμε όταν… σερφάρουμε στα βαθιά νερά του διαδικτύου.

Ο Κώστας, αυτή την Κυριακή 6 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, στη Δημοτική Πινακοθήκη Παλαιού Φαλήρου, θα παρουσιάσει το πρόγραμμα για την ψηφιακή κοινωνία του μέλλοντος «Σερφάρω Ασφαλώς» ενώ, παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης γελοιογραφίας του Μιχάλη Κουντούρη και του Angel Boligan, της οποίας θα έχω τη χαρά να συντονίσω την παρουσίαση.

Το πρόγραμμα οργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο και την Educartoon - Η γελοιογραφία στην Εκπαίδευση, με την υποστήριξη της Cosmote. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφορά μαθητές και γονείς που έρχονται αντιμέτωποι με τις νέες τεχνολογίες και ένα θαυμαστό ψηφιακό μέλλον, με άπειρες προοπτικές, δυνατότητες ευκαιρίες, αλλά και πιθανούς κινδύνους. 

Σκοπός του προγράμματος είναι να βοηθήσει τους γονείς, τους μαθητές αλλά και τους δασκάλους τους να κατανοήσουν την καινοτομία, τις ευκαιρίες αλλά και την πολυπλοκότητα της ψηφιακής εποχής και να διαχειρίζονται δημιουργικά την ψηφιακή τους παρουσία. Ταυτόχρονα, να ενημερώσει τους νέους για τα ψηφιακά δικαιώματά τους και για θέματα που αφορούν την προστασία τους στο διαδίκτυο, όπως ο κυβερνοεθισμός (cyberaddiction), ο κυβερνοεκφοβισμός (cyberbullying), η αποπλάνηση ανηλίκου (grooming).

Το πρόγραμμα στηρίζεται από την Cosmote στο πλαίσιο των δράσεων ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο για όλη την οικογένεια.

Info: Διάρκεια έκθεσης: 6-15 Μαΐου, Δημοτική Πινακοθήκη Παλαιού Φαλήρου: Πολιτιστικό Κέντρο «Φλοίσβος», Λεωφ. Ποσειδώνος 25, Παλαιό Φάληρο. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή 09:00 - 14:00, 17:00 - 21:00. Είσοδος ελεύθερη 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.