20/01/2021 14:42:10

Βαρβιτσιώτης για τον θάνατο του μετανάστη στην Πάτρα: Είχαμε προειδοποιήσει την κυβέρνηση

Bαρβιτσιώτης: Δεν μπορούμε να μετατρέψουμε τα ελληνικά νησιά σε «Ellis Island» της Ευρώπης - Media

 

Ευθύνες στην κυβέρνηση, με αφορμή τη φονική συμπλοκή στην Πάτρα καταλογίζει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.  

Ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ υπογραμμίζει: «επί εβδομάδες προειδοποιούσαμε ότι η ανομία που  επικρατεί στο λιμάνι της πόλης, με ομάδες μεταναστών να διαβιούν σε παρακείμενα κτίρια και να συγκρούονται ανεξέλεγκτα, θα οδηγούσε σε μια τέτοια δυσάρεστη εξέλιξη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στην Πάτρα μεταξύ μεταναστών και είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός εξ αυτών, επιβεβαιώνουν με τον πλέον τραγικό τρόπο τις από καιρού υποδείξεις μας προς την Κυβέρνηση.
 
Γιατί, επί εβδομάδες προειδοποιούσαμε ότι η ανομία που  επικρατεί στο λιμάνι της πόλης, με ομάδες μεταναστών να διαβιούν σε παρακείμενα κτίρια και να συγκρούονται ανεξέλεγκτα, θα οδηγούσε σε μια τέτοια δυσάρεστη εξέλιξη. Αυτό είναι κάτι που είχαμε  -μέχρι και χθες- επισημάνει επανειλημμένως και στη Βουλή.
 
Σήμερα, λόγω της αδυναμίας της Κυβέρνησης να τηρήσει τις υποσχέσεις της για άμεση λύση του προβλήματος και να επιβάλει το νόμο σε όσους μετανάστες τον παραβιάζουν, θρηνούμε μια ακόμη ανθρώπινη ζωή. 
 
Ήρθε η ώρα, όμως, εκείνοι οι οποίοι έσπευδαν, χωρίς ντροπή, κατά το πρόσφατο παρελθόν, να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη από τέτοια γεγονότα, να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
 
Περιμένουμε από την Κυβέρνηση να λάβει άμεσα πρωτοβουλίες, προκειμένου να αποκαταστήσει την τάξη στην περιοχή του λιμανιού και να αποτρέψει ανάλογα δυστυχήματα στο μέλλον».  

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.