search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:21
MENU CLOSE

Βαρθολομαίος: Ο Ερντογάν μου είπε ότι η ώρα που θα ξανανοίξει η Χάλκη είναι κοντά (Video)

05.05.2018 11:58
Θρίλερ στη Χάλκη: Φόβοι για νεκρούς από το ναυάγιο (Video) - Media

 

Τις ευχές του για το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, και μάλιστα πολύ σύντομα, εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, δηλώνοντας ότι τον διαβεβαίωσαν για αυτό ο Τούρκος Προέδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Η ώρα που θα ξανανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης είναι κοντά», δήλωσε ο Βαρθολομαίος. «Μπορούμε επομένως να είμαστε πολύ αισιόδοξοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της Εκκλησίας για την οικονομική δωρεά της ΑΧΕΠΑ.

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη και παρόντες ήταν ο Ύπατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ Carl Hollister, ο Ύπατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ Καναδά Κρίς Αργυρίου, ο Μητροπολίτης Προύσης & Έξαρχος Βιθυνίας, Ἐλπιδοφόρος και ο πρώην Ύπατος Πρόεδρος των ΑΧΕΠΑ Ζαχαριάδης.


Ο Παναγιώτατος περπάτησε στον κήπο με τους επισκέπτες και στη συνέχεια προσκύνησε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής.

Στην αντιφώνησή του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανέφερε πως τις προηγούμενες ημέρες είχε συναντηθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τον τελευταίο να τον διαβεβαιώνει πως η ώρα που θα ξανανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάγης είναι πολύ κοντά.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:18