20/10/2020 11:49:07

Στη Λευκωσία, 9 έως 11 Μαΐου, η αναπληρώτρια γενική γραμματέας του ΟΗΕ

Στη Λευκωσία, 9 έως 11 Μαΐου, η αναπληρώτρια γενική γραμματέας του ΟΗΕ - Media

 

Επίσκεψη στην Κύπρο από τις 9 έως τις 11 Μαΐου θα πραγματοποιήσει η αναπληρώτρια γενική γραμματέας του ΟΗΕ, αρμόδια για Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις Μπίντου Κεϊτά. Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση στην Λευκωσία η κυρία Κεϊτά "θα εξετάσει την εφαρμογή των σχετικών εισηγήσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη λειτουργία της αποστολής της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο" .

Επίσης, θα συναντηθεί με αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και με ενδιαφερόμενους φορείς των δύο πλευρών, εκπροσώπους της διπλωματικής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών.

Εξάλλου, όπως μετέδωσε το ΚΥΠΕ από την Νέα Υόρκη ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Φαράν Χακ δήλωσε ότι τα Ηνωμένα Έθνη έχουν καταστήσει σαφές ότι οι δύο πλευρές πρέπει να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και ότι καταβάλλονται προσπάθειες για αυτό.

Ο κ. Χακ απέφυγε να σχολιάσει τη δήλωση του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, ότι δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί μια ομοσπονδιακή λύση με τη στάση των Ελληνοκυπρίων και ότι είναι καιρός να δοκιμαστεί ένας νέος τρόπος.

Σε ερώτηση , αν επίκειται διορισμός, της Τζέιν Χολ Λουτ ως προσωρινής απεσταλμένης του γενικού γραμματέα για το Κυπριακό, ο κ. Χακ απάντησε ότι δεν έχει να ανακοινώσει οτιδήποτε σχετικά με το θέμα αυτό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.