15/12/2018 21:49:05

Κατακλυσμός στην Άγκυρα: Τραυματισμοί και τεράστιες καταστροφές σε επιχειρήσεις και αυτοκίνητα (Photos / Video)

Κατακλυσμός στην Άγκυρα: Τραυματισμοί και τεράστιες καταστροφές σε επιχειρήσεις και αυτοκίνητα (Photos / Video) - Media

 

Άνοιξαν οι ουρανοί στην Άγκυρα και προκάλεσαν βιβλική καταστροφή. Δώδεκα λεπτά ήταν αρκετά για να βυθιστεί η πρωτεύουσα της Τουρκίας, η Άγκυρα. Τραυματίες και ανυπολόγιστες ζημιές είναι ο απολογισμός το απόγευμα του Σαββάτου από την έντονη καταιγίδα που μέσα σε 12 λεπτά έπνιξε στην κυριολεξία την μεγαλούπολη.

Μέχρι στιγμή περισσότερες από  20 επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές και εκατοντάδες αυτοκίνητα καταστράφηκαν.

«Είναι μια καταστροφή που συμβαίνει μια φορά στα 500 χρόνια. Είναι κάτι που δεν έχει συμβεί ξανά σε περιοχή της Άγκυρας. Μόνη μας παρηγοριά είναι πως δεν χάθηκαν ζωές. Οι υλικές ζημιές είναι μεγάλες. Ήταν μια βροχή πέραν των προβλέψεων της Μετεωρολογικής υπηρεσίας. 

Έβρεξε στην Άγκυρα και η καταστροφή έγινε σε αυτή την περιοχή. Δεν μπορούσαν να υπάρξουν μέτρα. Όταν μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα συμβαίνει μια τέτοια καταστροφή, τι μπορεί να γίνει; Δεν μπορούν να ληφθούν μέτρα για αυτό. Δεν υπάρχει θέμα λήψης μέτρων. Είναι μια καταστροφή που συμβαίνει πολύ σπάνια», είπε ο  δήμαρχος Άγκυρας, Μουσταφά Τουνά.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Τουρκίας προειδοποίησε για έντονα καιρικά φαινόμενα μέσα στις επόμενες ώρες, ενώ οι βροχοπτώσεις θα συνεχίσουν να πλήττουν την Άγκυρα μέχρι την προσεχή Τρίτη.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.