search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:42
MENU CLOSE

Έπεσε ηρωικά ο Τσιτσιπάς – Αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες

05.05.2018 17:26
Έπεσε ηρωικά ο Τσιτσιπάς - Αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες  - Media

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς «λύγισε» στο τάι μπρέικ του τρίτου σετ στον αγώνα με τον Ζοάο Σόουζα στο Εστορίλ και έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει τίτλο σε ATP τουρνουά για δεύτερη φορά μέσα σε οκτώ μέρες.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ηττήθηκε με 6-4, 1-6, 7-6(4) από τον 29χρονο Πορτογάλο (Νο.68) και έμεινε εκτός τελικού στο Estoril Open, που ανήκει στην κατηγορία ATP 250.

Και η αλήθεια είναι ότι αυτή τη φορά, σε αντίθεση με το Barcelona Open όπου δέσποζε η παρουσία του Ράφα Ναδάλ, είχε ρεαλιστικές πιθανότητες κατάκτησης του πρώτου τίτλου του…

Γίνεται, ωστόσο, ολοένα και πιο φανερό ότι δεν θα αργήσει η ώρα που ο Στέφανος θα… ανοίξει λογαριασμό στο tour! Με την πορεία του στην Πορτογαλία, βέβαια, στην οποία πέτυχε και την τρίτη Top 10 νίκη του (επί του Κέβιν Άντερσον), θα κάνει τη Δευτέρα την πρώτη του είσοδο στο Top 40 (No.40)!

O Σόουζα ήταν εξαιρετικός, είχε και τον κόσμο στο πλευρό του, άλλα έπαιξε ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης και η κούραση του Στέφανου, αφού ήταν η πρώτη φορά που έπαιξε δύο γεμάτες εβδομάδες στο tour.

Ο 19χρονος τενίστας, πάντως, έμεινε όρθιος μέχρι το τάι μπρέικ του τρίτου σετ, όμως εκεί ο «γηπεδούχος» ήταν πιο αποφασιστικός και σφράγισε την πρόκριση στον δέκατο τελικό του μετά από αγώνα διάρκειας 2 ωρών και 7 λεπτών. Ο Σόουζα θα παλέψει για τον τίτλο με έναν εκ των Φράνσις Τιάφοου, Πάμπλο Καρένιο Μπούστα.

Ο Στέφανος, από την άλλη, θα στρέψει τώρα το βλέμμα του στη Μαδρίτη, όπου διεξάγεται την προσεχή εβδομάδα το δεύτερο χωμάτινο Masters της σεζόν. Στον πρώτο γύρο θα παίξει με qualifier και αν πάρει την πρόκριση, θα πέσει πάνω στον Σάσα Ζβέρεφ, Νο.2 του ταμπλό.

Πηγή: filathlos.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:41