search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:27
MENU CLOSE

«Κραυγή αγωνίας» από αστυνομικούς στα Δωδεκάνησα

05.05.2018 17:49
«Κραυγή αγωνίας» από αστυνομικούς στα Δωδεκάνησα - Media

 

Τραγικές ελλείψεις καταγγέλλει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων στα Δωδεκάνησα, σε επιστολή προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και βουλευτές του νομού.

Ξεχαρβαλωμένα αστυνομικά οχήματα, ακινητοποιημένα για ολόκληρους μήνες, φέρνει η οικονομική ένδεια που έχει αφήσει αβοήθητους τους αστυνομικούς στα Δωδεκάνησα, όπως αναφέρουν στην επιστολή τους. 

Η εντεινόμενη μεταναστευτική κρίση τους άφησε χωρίς βοήθεια, υποστηρίζουν.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν στην επιστολή τους:

Πάνω από δέκα (10) περιπολικά αυτοκίνητα (από τα λίγα που έχουμε) βρίσκονται επί μήνες καθηλωμένα με βλάβες σε συνεργεία της νήσου Κω λόγω έλλειψης κονδυλίων και πιστώσεων για την συντήρηση-επισκευή τους. 

Οι οφειλές της Υπηρεσίας δε προς τους ιδιοκτήτες των συνεργείων ανέρχονται στις μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν και να μας πετούν έξω.

Η χορήγηση καυσίμων (πετρελαίου κίνησης) στα περιπολικά οχήματα διακόπηκε λόγω μεγάλης οφειλής της Υπηρεσίας προς την επιχείρηση-πρατήριο.

Εδώ και καιρό έχει μειωθεί στο ελάχιστο η πραγματοποίηση ακτοπλοϊκών μεταγωγών κρατουμένων από τη νήσο Κω, λόγω έλλειψης χρημάτων, ενώ τα ταξιδιωτικά γραφεία του νησιού σταμάτησαν τις πιστώσεις λόγω μεγάλων οφειλών της Υπηρεσίας προς αυτούς. 

Αποτέλεσμα είναι να στοιβάζονται οι κρατούμενοι στα κρατητήρια των Υπηρεσιών της Β’ Δ/νσης Αστυνομίας Δωδ/σου επί αρκετές εβδομάδες, κάποια εκ των οποίων δεν πληρούν τις προϋποθέσεις κρατητηρίου λόγω βασικών ελλείψεων (τουαλέτα κ.λπ.). 

Η κατάσταση αυτή δεν είναι ιδανική για τους κρατούμενους και έτσι δημιουργούνται προβλήματα κατά την κράτησή τους και δυσχέρεια διαχείρισής τους.

Οι ιδιώτες (ιδιοκτήτες εστιατορίων) που έχουν αναλάβει την τροφοδοσία των κρατουμένων στα κρατητήρια, σταμάτησαν την χορήγηση σίτισης καθόσον κάποιοι από αυτούς είναι απλήρωτοι πέραν της διετίας.

Κατά τις υπηρεσιακές μετακινήσεις του προσωπικού με Φύλλο Πορείας (δικαστήρια, μέτρα τάξης-ασφαλείας, κ.λπ.) οι συνάδελφοι δεν λαμβάνουν από την αρμόδια Διαχείριση τα οδοιπορικά τους έξοδα με αποτέλεσμα να τα πληρώνουν από την τσέπη τους.
Καίτοι έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος και η άφιξη τουριστών στο νησί της Κω, δεν έχει προβλεφθεί ακόμα η ενίσχυση με προσωπικό στο (Α) Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Κω «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» καθώς επίσης (Β) στο Γ.Ε.Δ. Λιμένα Κω / Τμήματος Ασφαλείας Κω.

Πηγές από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τις οποίες ήρθε σε επαφή ο ΑΝΤ1, ανέφεραν ότι «Προσπαθούμε πάντα να αντιμετωπίζουμε τα όποια θέματα παρουσιάζονται σε κάθε τομέα δράσης των υπηρεσιών μας. Έτσι, ώστε να επιτελείται στο ακέραιο το καθήκον που είναι η προστασία των πολιτών».

Πηγή: ant1news.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:27