search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:05
MENU CLOSE

Θεοδωράκης: Οι εκλογές δεν αρκούν για να αλλάξει η ζωή μας – Χρειάζεται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή

06.05.2018 13:58
Ποτάμι: Παραχωρεί στο ΕΚΠΑ την επιχορήγηση που έλαβε πριν τις βουλευτικές εκλογές - Media

 

Την πρόταση του Ποταμιού και του Κινήματος Αλλαγής, για τη συνταγματική αναθεώρηση για εκλογές στο τέλος της τετραετίας θυμίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης στον απόηχο του αιτήματος της Φώφη Γεννηματά για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, σημειώνει ότι «οι εκλογές δεν αρκούν για να αλλάξει η ζωή μας. Χρειάζεται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, ένας επανακαθορισμός της πορείας της χώρας με στόχο την αύξηση του ΑΕΠ, δουλειές και εξαγωγές. Είναι ο μόνος δρόμος για την έξοδο από την κρίση».

Ερωτηθείς για τις διαφορές απόψεων που καταγράφονται κατά καιρούς στη Βουλή, ανάμεσα στο Ποτάμι και τη ΔΗΣΥ ο Σταύρος Θεοδωράκης τονίζει ότι «αυτό μπορεί να γίνει και η δύναμη του Κινήματος Αλλαγής. Η σύμπλευση του ΠΑΣΟΚ, του ΚΙΔΗΣΟ, της ΔΗΜΑΡ με το φιλελεύθερο Ποτάμι. Η συνεργασία μας θα πετύχει αν συνθέσουμε τα θετικά από όλους τους χώρους και όχι τα αρνητικά. Και νεωτερισμός και εμπειρία. Αν δεν τα καταφέρουμε τότε θα αποτύχουμε».

Με αφορμή το ζήτημα της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια, ο κ. Θεοδωράκης επισημαίνει ότι «πολιτική δεν είναι να μετράς κουκιά στην ουρά της κοινωνίας. Πολιτική είναι να προηγείσαι και τελικά να ηγείσαι».

Εκτιμά, τέλος, πως ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει να εξαντλήσει την τετραετία ή έστω να φτάσει μέχρι τις ευρωεκλογές, τον Μάιο του 2019. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «το ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μέτωπο παρά τις ρωγμές δεν σπάει. Η εξουσία είναι ισχυρή συγκολλητική ουσία, πόσω μάλλον για βουλευτές που ξέρουν ότι δεν θα είναι στην επόμενη Βουλή».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:05