search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:02
MENU CLOSE

Στην Ευρώπη ο Αστέρας Τρίπολης (2-0 τον Παναιτωλικό)

06.05.2018 18:25
Στα λευκά η έδρα του Αστέρα Τρίπολης πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ! (Pic) - Media

 

Ο Ματίας Ιγκλέσιας άνοιξε τον δρόμο, ο Μιχάλης Μανιάς υπέγραψε τη νίκη στο Αγρίνιο με το 2-0 επί του Παναιτωλικού και ο Αστέρας Τρίπολης είναι η ομάδα που κατέλαβε οριστικά και αμετάκλητα την 5η θέση. 

Ο έμπειρος μέσος με το 4ο και πιο καθοριστικό γκολ του άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη στον Αστέρα με ένα θεαματικό βολ-πλανέ και ο Μανιάς που σημείωσε το 12ο του γκολ με τους Αρκάδες για την σεζόν που τελείωσε, ύστερα από υπέροχη ασίστ του Τόνσο σφράγισε τη νίκη. 

Σαφώς ανώτερος ο Αστέρας, τερματίζει με 45 πόντους και δεν χρειάζεται να περιμένει την εξέλιξη στον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη, που διεκόπη λόγω καταρρακτώδους βροχόπτωσης. 

Το ματς 

Κι οι δύο αντίπαλοι ξεκίνησαν με τον ίδιο σχηματισμό, αφού επέλεξαν το 4-2-3-1. Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, ο Αστέρας άρχισε να παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων και είχε την πρώτη καλή στιγμή με τον Μανιά να δοκιμάζει την τύχη του με δυνατό σουτ, αλλά τον Κυριακίδη να διώχνει σε κόρνερ. 

Από εκείνο το σημείο και μετά η ομάδα της Τρίπολης άρχισε να εντείνει την πίεση της και μετά από ένα σερί στημένων φάσεων, κατόρθωσε να βρει το πολυπόθητο γκολ, με τον Ματίας Ιγκλέσιας. Η σέντρα βγήκε από δεξιά, ο Καλτσάς έπιασε την κεφαλιά για να φτάσει η μπάλα στο σημείο του πέναλτι και τον Αργεντινό που έκανε το κοντρόλ και με ωραίο βολ-πλανέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη για το 0-1. 

Ο Αστέρας μέχρι την ανάπαυλα είχε την ευκαιρία σε δύο περιπτώσεις να καθαρίσει το ματς και την 5η θέση. Στην πρώτη περίπτωση στο 34’, ο Τόνσο έφυγε μόνος από δεξιά, αλλά αντί να τελειώσει τη φάση μόνος του θέλησε να σιγουρέψει το γκολ για τον Μανιά, με αποτέλεσμα να έρθει ο Ντίας και να προλάβει ν’ απομακρύνει σε κόρνερ. 

Στη δεύτερη περίπτωση και ενώ λίγο νωρίτερα ο Αθανασιάδης είχε εξουδετερώσει προσπάθεια του Μοράρ, ο Μανιάς απέφυγε τον Κυριακίδη, έκανε το σουτ, αλλά ο Χαντάκιας έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, ενώ ο Τόνσο στην επαναφορά δεν πρόλαβε να κάνει 2η προσπάθεια. 

Ο Παναιτωλικός μπήκε δυνατά στην επανάληψη, πίεσε, αλλά πέρα από κάποιες στημένες φάσεις, με κόρνερ κυρίως, δεν μπόρεσε να φτιάξει κάποια ουσιαστική ευκαιρία. Αντίθετα ο Αστέρας στο 60ο λεπτό είχε άλλη μια καλή στιγμή για να καθαρίσει το ματς, μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Ιγκλέσιας, με τον Σελίν να μην προλαβαίνει να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. 

Τελικά στο 78ο λεπτό, ο Τόνσο μετά από ένα σόλο, μοίρασε όμορφα την μπάλα αριστερά του, στον Μανιά που πλάσαρε και διαμόρφωσε το 0-2. Προς το φινάλε ο Μάζουρεκ αποχώρησε τραυματίας από το γήπεδο, ο Παναιτωλικός δεν μπόρεσε να προβάλει καμία αντίδραση και ο Αστέρας πανηγύρισε την κατάληψη της 5ης θέσης που τον οδηγεί στα προκριματικά του Europa League. 

Οι συνθέσεις: 

Παναιτωλικός:Κυριακίδης, Μάζουρεκ, Ρόσα, Ντίας, Μπεχαράνο (82’ Βακράκος), Τσοκάνης, Ρότσα, Χαντάκιας (72’ Βασιλούδης), Μαρινάκης, Μοράρ, Άργκους (62’ Μιχάι) 

Στον πάγκο έμειναν οι: Κουσιάδης, Μύγας, Νταλακούρας, Παρράς, 

Αστέρας: Αθανασιάδης, Τριανταφυλλόπουλος, Σελίν, Γιαννούλης, Κώτσιρας, Τόνσο, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Μανιάς, Τσιλιανίδης (72’ Ντουντού), Καλτσάς (86’ Ισνάλντο) 

Στον πάγκο έμειναν οι: Τσιφτσής, Μπέρτος, Δουβίκας, Χριστόπουλος, Μπαστιάνος 

Πηγή: sport-fm.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:02