search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:28
MENU CLOSE

Τζουλιάνι: Ο Τραμπ δεν είναι υποχρεωμένος να συμμορφωθεί σε κλήτευση για τη Ρωσία

06.05.2018 18:32
Τζουλιάνι: Ο Τραμπ δεν είναι υποχρεωμένος να συμμορφωθεί σε κλήτευση για τη Ρωσία - Media

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν χρειάζεται αναγκαστικά να συμμορφωθεί στην κλήτευση που πιθανώς του επιδώσει ο ειδικός εισαγγελέας, ο οποίος ερευνά την υπόθεση της ανάμιξης της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, όμως θα μπορούσε να αποδεχθεί να παραστεί σε μια ακρόαση, υπό όρους, είπε σήμερα ο Ρούντι Τζουλιάνι, ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης που πρόσφατα εντάχθηκε στην ομάδα των προσωπικών δικηγόρων του μεγιστάνα.

Ερωτηθείς από το τηλεοπτικό δίκτυο ABC σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος ενώπιον μιας ενδεχόμενης κλήτευσης από τον Ρόμπερτ Μιούλερ, ο Τζουλιάνι απάντησε:

“Δεν είμαστε υποχρεωμένοι” να δώσουμε συνέχεια.

“Είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Μπορούμε να επικαλεστούμε τα ίδια προνόμια από τις οποίες επωφελήθηκαν και άλλοι πρόεδροι” εξήγησε ο στενός συνεργάτης του Αμερικανού προέδρου.

Όταν ήταν πρόεδρος, ο Μπιλ “Κλίντον διαπραγματεύτηκε μια συμφωνία στο πλαίσιο της οποίας δεν αναγνώρισε την ισχύ της κλήτευσης” πρόσθεσε ο Ρούντι Τζουλιάνι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ακρόαση ενώπιον μιας επιτροπής είναι εφικτή “όμως μονάχα για ένα διάστημα 2,5 ωρών, μονάχα υπό καθορισμένη μορφή ή “πιθανόν για τρεις ώρες”.

“Θα είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο; Θα προτιμούσε μια μεταχείριση όπως εκείνη της Χίλαρι Κλίντον” τόνισε, περιγράφοντας μια διαδικασία ακρόασης “χωρίς ορκωμοσία, μονάχα μια συνεδρίαση ερωτήσεων- απαντήσεων και εμείς θα έχουμε πάρει τις ερωτήσεις από πριν”.

“Έχω έναν πελάτη που θέλει να καταθέσει” επιβεβαίωσε, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι δεν θα “μπορούσε να είναι ποτέ βέβαιος” ότι ο Τραμπ δεν θα επικαλεστεί την 5η Τροπολογία του Συντάγματος, η οποία προβλέπει, υπό συγκεκριμένες συνθήκες, το δικαίωμα να μην καταθέτει κανείς για να μην αυτοενοχοποιηθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15