14/12/2018 02:02:21

Φωτίου: Πιστεύω ότι όλα αυτά για μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις δεν ισχύουν

Φωτίου: Πιστεύω ότι όλα αυτά για μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις δεν ισχύουν - Media

 

Νέες κυβερνητικές υποσχέσεις για ενδεχόμενο μη περικοπής των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου παρά τον ψηφισμένο νόμο έδωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου.

Η κ. Φωτίου συνέστησε μέσω του ΣΚΑΪ στους συνταξιούχους να «κάνουν λίγο υπομονή» και να «σπεύδουν βραδέως», υποστηρίζοντας ότι όλα αυτά τα θέματα «δεν είναι τελειωμένα». «Πιστεύω ότι όλα αυτά που λένε (σ.σ. για μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις) δεν ισχύουν. Οι μειώσεις αφορούν όσους έχουν προσωπική διαφορά, δεν αφορούν όλους τους συνταξιούχους», είπε χαρακτηριστικά. 

Την ίδια στιγμή ωστόσο, παραδέχτηκε ότι τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με τους εταίρους κι έχουν νομοθετηθεί θα εφαρμοστούν.

Όπως είπε, υπάρχει μεν ο ψηφισμένος νόμος αλλά συνάμα «είμαστε σε μία κατάσταση μετάβασης που είναι κοσμογονική που θα φέρει και άλλα πράγματα».

Η κ. Φωτίου έκανε λόγο για κλίμα τρομοκράτησης των συνταξιούχων από μέσα ενημέρωσης και για «εφιαλτικά τρέιλερ των καναλιών».

Σε κάθε περίπτωση, προσέθεσε, η μείωση θα αφορά την προσωπική διάφορα που έχουν οι συντάξεις πάνω από 1.000 ευρώ.

Η τοποθέτηση της κ. Φωτίου ήλθε στον απόηχο της παραδοχής του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσκαλώτου ότι δεν είναι ακόμα ώρα η Αθήνα να θέσει θέμα μη μείωσης συντάξεων.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.